Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Ο Ιλίρ Μέτα ακύρωσε τις εκλογές – Ο Ράμα συγκαλεί τη Βουλή για να τον καθαιρέσει

Αλβανία: Ο Ιλίρ Μέτα ακύρωσε τις εκλογές – Ο Ράμα συγκαλεί τη Βουλή για να τον καθαιρέσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εκλογές, Έντι Ράμα, Ιλίρ Μέτα,

Στην Αλβανία η πολιτική κρίση κλιμακώνεται ταχύτατα.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, σε απευθείας ραδιοτηλεοπτική μετάδοση υπέγραψε στα Τίρανα διάταγμα για την αναβολή των δημοτικών εκλογών της 30ής Ιουνίου.

Η κίνησή του, όπως είπε, αποσκοπεί στην εκτόνωση της πολιτική έντασης στη χώρα.

Ο Ιλίρ Μέτα έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι οι εκλογές της 30ης Ιουνίου, που η αντιπολίτευση μποϋκοτάρει, μπορεί να οδηγήσουν την Αλβανία σε εμφύλιο πόλεμο.

Απευθυνόμενος στον αλβανικό λαό, ο Ιλίρ Μέτα τόνισε ότι η ακύρωση των εκλογών αποτελεί την καλύτερη συνταγματική λύση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης των συνεπειών λόγω της βαθιάς κρίσης στη χώρα και να δοθεί η ευκαιρία στις πολιτικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν την ομαλότητα.

Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα αντέδρασε άμεσα στην κίνηση Μέτα.

Η εκπρόσωπος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κομματος, Ελίσα Σπιροπάλι, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συγκαλεί την Πέμπτη το Κοινοβούλιο με σκοπό την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα από το προεδρικό αξίωμα.

Επανέλαβε, δε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Κατόπιν τούτου οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες στην Αλβανία με τον Πρόεδρο Μέτα – και όχι μόνο – να εκφράζει ανησυχίες ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Αλβανία να κατρακυλήσει σε κλιμακούμενη κοινωνική ένταση, η οποία μπορεί να επιφέρει «ανεξέλεγκτες συνέπειες».

Σχετικά άρθρα