Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Σε ισχύ νέα εκεχειρία μετά την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς

Γάζα: Σε ισχύ νέα εκεχειρία μετά την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μαρκ Ρέγκεβ, Παλαιστίνη, Πίτερ Λέρνερ, Σάμι Αμπού Ζούχρι, Χαμάς,

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Γάζα, στο πλαίσιο της νέας εκεχειρίας που συμφωνήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας και τέθηκε σε ισχύ στις 8 το πρωί της Τρίτης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ θα ανακατανεμηθούν σε αμυντικές θέσεις έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και θα παραμείνουν εκεί», ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα ισραηλινοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδιδαν πως οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στη Γάζα για την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον 32 υπόγεια τούνελ και δεκάδες φρεάτια πρόσβασης εντοπίστηκαν και ανατινάχθηκαν, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η τριήμερη εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός επετεύχθη έπειτα από αιγυπτιακή πρόταση, την οποία και αποδέχθηκαν αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Η Χαμάς ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Αίγυπτο ότι αποδέχεται την τριήμερη εκεχειρία»», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

«Είχαμε ήδη αποδεχτεί την αιγυπτιακή πρωτοβουλία πριν από τρεις εβδομάδες», δήλωσε από την πλευρά του, στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ. «Η αιματοχυσία θα είχε αποφευχθεί εάν η Χαμάς την είχε αποδεχθεί τότε», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα