Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

12,5 χρόνια φυλακή σε Αμερικανό αστυνομικό που σκότωσε από λάθος Αυστραλή

12,5 χρόνια φυλακή σε Αμερικανό αστυνομικό που σκότωσε από λάθος Αυστραλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Σε κάθειρξη 12,5 ετών καταδικάστηκε ένας πρώην αστυνομικός από τη Μινεσότα, διότι σκότωσε από λάθος μια Αυστραλή που ζούσε στις ΗΠΑ, σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στην Αυστραλία.

Ο Μοχάμεντ Νουρ, 33 ετών, είχε κριθεί ένοχος τον Απρίλιο στις κατηγορίες της δολοφονίας δίχως πρόθεση και ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για αυτήν την υπόθεση που χρονολογείται από το 2017.

Το θύμα, η 40χρονη Τζάστιν Ντέιμοντ, είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να καταγγείλει μια πιθανή σεξουαλική επίθεση σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι της, στη Μινεάπολη, στις βόρειες ΗΠΑ. Μόλις αφίχθη στην περιοχή, ο αστυνομικός την πυροβόλησε και την σκότωσε από λάθος.

Κατά την ανάγνωση της ποινή του, ο πρώην αστυνομικός μίλησε για τον τρόμο που ένιωσε, όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε μια αθώα γυναίκα.

«Αυτό το σφάλμα είναι ο πόνος μου που θα πρέπει να αντέξω» υπογράμμισε, με τη φωνή του να σπάει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε το θύμα για να προστατεύσει τον συνεργάτη του, καθώς φοβήθηκε ότι είχαν πέσει σε ενέδρα.

«Αυτή η ενέργεια ίσως να οφειλόταν σε ένα λάθος κρίσης όμως ήταν μια εσκεμμένη πράξη» απεφάνθη η δικαστής Κάθριν Κουέντανς.

Οι γονείς της Τζάστιν Ντέιμοντ, μιας καθηγήτριας γιόγκα που πήγε στις ΗΠΑ για να ζήσει με τον αρραβωνιαστικό της, έγραψαν στη δικαστή αξιώνοντας την επιβολή της ανώτατης ποινής.

Η πόλη της Μινεάπολης προχώρησε σε συμβιβαστική συμφωνία για την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια του θύματος, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά άρθρα