Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιθανή μια συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στους G20 αν και υπάρχει ένταση

Πιθανή μια συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στους G20 αν και υπάρχει ένταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντμίτρι Πεσκόφ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Σύνοδος G20,

Πιθανή είναι μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20), στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στα τέλη του μήνα, δεν αποκλείει το Κρεμλίνο.

«Υπάρχει ασφαλώς μια πιθανότητα. Υπάρχει μια πιθανότητα να συμβεί οτιδήποτε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού κατηγόρησε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ ότι σχεδόν προκάλεσε σύγκρουση με στρατιωτικό πλοίο του στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, εξαιτίας επικίνδυνων ελιγμών -όπως τους χαρακτήρισε.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ανακοίνωσε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- πως το καταδρομικό Τσάνσελορσβιλ, από το οποίο εκτοξεύονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό αντιτορπιλικό ναύαρχος Βινογκράντοφ το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατήγγειλε ως «επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» από πλευράς των Ρώσων το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Ενώ επιχειρούσε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ένα ρωσικό καταδρομικό Udaloy I DD 572 έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό εναντίον του καταδρομικού Τσάνσελορσβιλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Έβδομου Στόλου των ΗΠΑ, διοικητής Κλέιτον Ντος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι το αμερικανικό πλοίο ενήργησε επικίνδυνα.

«Το ρωσικό αντιτορπιλικό βρέθηκε σε απόσταση 50 έως 100 ποδιών (15 έως 30 μέτρων) από το Τσάνσελορσβιλ», επισήμανε.

Σχετικά άρθρα