Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν θα δείξουμε έλεος στους τζιχαντιστές” λένε οι Κούρδοι

“Δεν θα δείξουμε έλεος στους τζιχαντιστές” λένε οι Κούρδοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Την Κυριακή ο κουρδικός στρατός στο βόρειο Ιράκ υποχώρησε από τις θέσεις του, αφήνοντας στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους τον έλεγχο του φράγματος της Μοσούλης, 3 πόλεις και 10 χώρια. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά ενισχύθηκαν με βαρύ αμερικανικό οπλισμό, για να μπορέσουν να αντεπιτεθούν. Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο κουρδικός στρατός είναι έτοιμος να πάρει εκδίκηση από τους ισλαμοφασίστες.

«Θα τους επιτεθούμε μέχρι να έχουν εξοντωθεί πλήρως και δεν θα δείξουμε έλεος», είπε Κούρδος αξιωματούχος. «Τους δώσαμε αρκετές ευκαιρίες και θα πάρουμε πίσω ακόμη και τη Μοσούλη. Πιστεύω τις επόμενες 48 με 72 ώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο πλευρό των Κούρδων Πεσμεργκά του Ιράκ καταφθάνουν Κούρδοι πολιτοφύλακες από τη Συρία, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία σε μάχες το Ισλαμικό Κράτος ενώ και το κομμουνιστικό κουρδικό κόμμα, το PKK, που εδρεύει στην Τουρκία, κάλεσε όλους τους Κούρδους να πιάσουν τα όπλα για να τσακίσουν τους ισλαμοφασίστες. Δίχως υπερβολή, οι Κούρδοι δίνουν την υπέρτατη μάχη για την επιβίωση τους όχι μόνο ως έθνος αλλά κι ως μελλοντικό κράτος, γι΄ αυτό και συμπαρατάσσονται σε ένα κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος. Είναι μια επική μητέρα των μαχών.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός, που κι αυτός ελπίζει να διασωθεί από τους Κούρδους, διέταξε σήμερα την Πολεμική Αεροπορία της χώρας να υποστηρίξει τους Πεσμεργκά.

Σχετικά άρθρα