Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερο κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία

Δεύτερο κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουινέα, Έμπολα, Λιβερία, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε,

Η Νιγηρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι από τον ιό Έμπολα έχει προσβληθεί κι ένας γιατρός, ο οποίος κόλλησε τον ιό από έναν αμερικανικής υπηκοότητας ασθενή.

Πλέον τα κρούσματα του Έμπολα στη Νιγηρία είναι δύο. Ο γιατρός κόλλησε τον Έμπολα επειδή φρόντισε έναν Αμερικανό, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία.

«Το νέο αυτό κρούσμα είναι ένας από τους γιατρούς που είχαν φροντίσει τον άνθρωπο που είχε έλθει από τη Λιβερία ο οποίος απεβίωσε από τον Έμπολα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας.

Ο Αμερικανός υπήκοος έφθασε από τη Λιβερία στο αεροδρόμιο του Λάγκος στη Νιγηρία στις 20 Ιουλίου, χωρίς να γνωρίζει ότι είχε προσβληθεί από τον ιό, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Κατέρρευσε στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου απεβίωσε πέντε ημέρες αργότερα. Ο γιατρός που τον φρόντισε είναι το δεύτερο κρούσμα στην αφρικανική χώρα.

Ο Έμπολα πλήττει μέχρι τώρα κυρίως τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής. Την Γουινέα που μετρά 346 νεκρούς, τη Λιβερία με 227 νεκρούς και τη Σιέρα Λεόνε με 252 νεκρούς.

Σχετικά άρθρα