Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια 40αρα έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία – Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν

Μια 40αρα έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία – Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Εκλογές, Μέτε Φρέντερικσεν, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές,

Είναι 41 ετών διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών. Υιοθετεί αριστερή κοινωνική πολιτική αλλά δεξιά αντιμεταναστευτική ατζέντα και είναι η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία.

Ο λόγος για την 41χρονη σοσιαλίστρια Μίτι Φρεντερίκσεν, που με το αβίαστο χαμόγελο δεσμεύτηκε στους συμπολίτες της ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες.

Αφού έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών, δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε χαρτοφυλάκιο.

Η Μίτι έχει ταχθεί υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης, όμως πριν από εννέα χρόνια, δέχθηκε δριμεία κριτική όταν έγινε γνωστό ότι τα παιδιά της τα στέλνει σε ιδιωτικό σχολείο.

«Θα ήταν υποκρισία να βάλω την πολιτική μου σταδιοδρομία πάνω από το συμφέρον των παιδιών μου», είχε δηλώσει χωρίς περιστροφές. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Αφρικής.

Η Μίτι -αν και σοσιαλίστρια- έχει δεσμευτεί στους συμπολίτες της ότι θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες.

«Η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, η μαζική μετανάστευση και η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων είναι επιζήμια για τους πολίτες», γράφει η βιογραφία της.

Σχετικά άρθρα