Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας γυρίζει την πλάτη στη λιτότητα

Η νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας γυρίζει την πλάτη στη λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιτότητα, Σοσιαλδημοκράτες, Φινλανδία,

Η επόμενη κυβέρνηση της Φινλανδίας, υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών, σκοπεύει να γυρίσει την πλάτη στη λιτότητα και την αντιμεταναστευτική πολιτική, σύμφωνα με το πρόγραμμά της που παρουσίασε στο Ελσίνκι.

Οι ηγέτες των πέντε κομμάτων της κεντροαριστεράς που μετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού εξήγησαν ότι θέλουν να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά 1,2 δις ευρώ αυξάνοντας τη φορολογία και προχωρώντας σε ιδιωτικοποιήσεις.

Στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν οριακά, με βασική αιχμή στο προεκλογικό πρόγραμμά τους τη διαφωνία τους στο σχέδιο εξοικονόμησης 3 δισεκατομμυρίων που προωθούσε η προηγούμενη, κεντροδεξιά κυβέρνηση. Το κόμμα είχε ταχθεί επίσης κατά της προσπάθειας εισαγωγής μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας.

«Αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα μας επιτρέπει να γυρίσουμε σελίδα στην φινλανδική πολιτική έπειτα από μια δεκαετία ατελείωτων περικοπών», σχολίασε η Λι Άντερσον, η πρόεδρος της Αριστερής Συμμαχίας που μετέχει στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης υπό τον μελλοντικό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε (προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες) στοχεύει στη δημιουργία 60.000 νέων θέσεων εργασίας κυρίως στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

Για το θέμα των μεταναστών, ο συνασπισμός δεσμεύτηκε να αυξήσει ελαφρώς τον αριθμό των προσφύγων που γίνονται απευθείας δεκτοί στη χώρα από τους προσφυγικούς καταυλισμούς, κυρίως αυτούς που βρίσκονται σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι Σοσιαλδημοκράτες σκοπεύουν επίσης να διευκολύνουν την επανένωση των οικογενειών για τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στη χώρα αλλά και για τους αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο συντηρητικός Πέτερι Όρπο χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό «πολυτελή έπαυλη χτισμένη στην άμμο», εκτιμώντας ότι τα οικονομικά μέτρα που παρουσιάστηκαν δεν θα καλύψουν τις δαπάνες.

Σχετικά άρθρα