Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Αυστρίας – Τι είπε στην ομιλία της

Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Αυστρίας – Τι είπε στην ομιλία της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Εκλογές,

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, των κομμάτων, των αξιωματούχων, της Κοινωνίας Πολιτών, των θρησκευτικών κοινοτήτων», διαμήνυσε η υπηρεσιακή ομοσπονδιακή καγκελάριος Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Αυστρίας.

Κατά την πρώτη δημόσια ομιλία της, έπειτα από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησής της ενώπιον του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, απηύθυνε ευχαριστίες προς τα μέλη της κυβέρνησης και δήλωσε πεπεισμένη πως η υπηρεσία προς το σύνολο του πληθυσμού βρίσκεται σε καλά χέρια.

Ταυτόχρονα ζήτησε κατανόηση για το γεγονός ότι τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να σχηματίσουν μία εικόνα της κατάστασης προτού απευθυνθούν στα Μέσα Ενημέρωσης.

Μεγάλο της μέλημα είναι, όπως είπε, η προσεκτική στάση απέναντι στα χρήματα των φορολογουμένων για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει μικρότερο αριθμό μελών και περιορισμένα υπουργικά επιτελεία.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό την καγκελάριο Μπριγκίτε Μπίρλαϊν πρόκειται να συνέλθει σε μία πρώτη συνεδρίαση το πρωί της Τετάρτης, με κύριο θέμα την ανάληψη καθηκόντων στα επί μέρους υπουργεία.

Ανοικτό παραμένει ακόμη εάν θα υπάρξει αυτή την εβδομάδα έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την παρουσίαση της κυβέρνησης, ή εάν αυτό θα συμβεί κατά την κανονική συνεδρίαση της Ολομέλειάς της την ερχόμενη εβδομάδα.

Γεννημένη το 1949 στη Βιέννη, η Μπριγκίτε Μπίρλαϊν ολοκλήρωσε μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια τις σπουδές της στη Νομική για να περάσει στα 26 χρόνια της τις εξετάσεις για δικαστής και να γίνει δύο χρόνια αργότερα, στα 28 της, εισαγγελέας.

Η κατακόρυφη ανοδική πορεία της, την έφερε στα 41 της χρόνια να είναι ήδη γενική εισαγγελέας, η πρώτη γυναίκα στα δικαστικά χρονικά, ασκώντας, λίγο αργότερα, παράλληλα τα καθήκοντα της πρώτης γυναίκας προέδρου της Αυστριακής Ένωσης Εισαγγελέων.

Το 2003 αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, επίσης ως η πρώτη γυναίκα, και από την 1η Ιανουαρίου 2018, πρόεδρός του, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του, στην αυστριακή ιστορία.

Σχετικά άρθρα