Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικούς στόχους σε αεροπορική βάση στη Συρία

Το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικούς στόχους σε αεροπορική βάση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράν, Ισραήλ, Συρία, Χεζμπολάχ, Χομς (Έμεσα),

Το συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο «T-4» στη συριακή επαρχία της Χομς έπληξε το βράδυ της Κυριακής, για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου 24 ώρες, το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με το SANA κατά την επιδρομή, η οποία προκάλεσε ζημιές σε μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών, σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Σύρος στρατιωτικός, σκοτώθηκαν στην επιδρομή.

Η ίδια ιστοσελίδα ανέφερε ότι στη βάση σταθμεύουν Ιρανοί παραστρατιωτικοί και μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το πλήγμα καταγράφηκε μερικές ώρες μετά τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, αλλά και στην επαρχία Κουνέιτρα, που συμπεριλαμβάνει τα Υψίπεδα του Γκολάν, μεγάλο μέρος του οποίου έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ, σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι προηγούμενες επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε δέκα μαχητές δυνάμεων πιστών στο καθεστώς της Δαμασκού.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι επρόκειτο για πλήγματα που έγιναν σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών.

Σχετικά άρθρα