Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν σε επιτροπή για τους S-400

Bloomberg: Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν σε επιτροπή για τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας για το ρωσικό αμυντικό σύστημα S-400, φέρεται να συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα η δύο ηγέτες διαφωνούν ως προς το αντικείμενο που θα εξετάσει η εν λόγω ομάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν Τραμπ και Ερντογάν την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την επιθυμία του να εξετάσει από κοινού όλους τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι S-400 στο μαχητικό F-35, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του.

Ο Τραμπ φέρεται να συμφώνησε, αν και η αμερικανική άποψη είναι ότι η ανάπτυξη των ρωσικών συστημάτων θα έθετε τα F-35 σε κίνδυνο, τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί μια πρόοδο στις συνομιλίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια, τα οποία πολλοί θεωρούν ανυπέρβλητα.

Οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παραμένουν σε διαμάχη πάνω σε βασικά ζητήματα.

Ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να σταματήσει η αγορά των S-400, οι Αμερικανοί βλέπουν οποιαδήποτε κοινή ομάδα εργασίας ως μέσο για να εξηγήσουν στην Άγκυρα γιατί τα ρωσικά και τα αμερικανικά προηγμένα όπλα είναι ασύμβατα και ότι η Τουρκία θα χρειαστεί να επιλέξει το ένα ή το άλλο.

Σχετικά άρθρα