Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Ο Σαλβίνι θα ρίξει την κυβέρνηση, εάν τα Πέντε Αστέρια δεν στηρίξουν τις φοροελαφρύνσεις

Bloomberg: Ο Σαλβίνι θα ρίξει την κυβέρνηση, εάν τα Πέντε Αστέρια δεν στηρίξουν τις φοροελαφρύνσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Ματέο Σαλβίνι,

Μπορεί όλες αυτές τις ημέρες να διαβεβαίωνε ότι δεν σχεδιάζει να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά όλοι ήξεραν πως ο Ματέο Σαλβίνι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο.

Το Bloomberg μετέδωσε την Πέμπτη πως ο αρχηγός της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ενημέρωσε τους βουλευτές τους ότι αν και θέλει να δει τον κυβερνητικό συνασπισμό να επιβιώνει, είναι έτοιμος να πυροδοτήσει την κατάρρευσή του, εάν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν στηρίξει το σχέδιό του για μείωση των φόρων και υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή.

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση ο Σαλβίνι φέρεται να είπε χαρακτηριστικά πως ανάλογα με τη στάση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων απέναντι στα σχέδιά του ο κυβερνητικός συνασπισμός «θα μπορούσε να αντέξει τέσσερα χρόνια ή να διαλυθεί το πολύ σε τρεις μήνες», όπως μεταφέρουν στο Bloomberg δύο στελέχη, που ήταν παρόντα στη συνάντηση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της νίκης του Σαλβίνι στις Ευρωκλογές με ποσοστό 34% και σε μία περίοδο κατά την οποία η Ρώμη βρίσκεται σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν έχει καλέσει το τρίτο μεγαλύτερο μέλος του ευρώ να εξηγήσει γιατί επιδεινώθηκαν αντί να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά του μεγέθη και προειδοποιεί με «καμπάνα» 3,5 δισ. ευρώ.

Η αναζωπύρωση των ιταλικών ανησυχιών έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή και στις αγορές.

Σχετικά άρθρα