Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κρυφτούλι» με την παράδοση των S-400 παίζει ο Ακάρ – «Δεν θα τους πάρουμε Ιούνιο» – Η Μόσχα τον διαψεύδει

«Κρυφτούλι» με την παράδοση των S-400 παίζει ο Ακάρ – «Δεν θα τους πάρουμε Ιούνιο» – Η Μόσχα τον διαψεύδει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Μας εμπαίζουν οι Τούρκοι; Άπαντες γνωρίζουμε, έχει επίσημα ανακοινωθεί, ότι οι ρωσικοί S-400 θα παραδοθούν στην Τουρκία τον Ιούλιο. Ποτέ δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα ως μήνας ο Ιούνιος. Μόνο σε μια αποστροφή του Ερντογάν είχε αναφερθεί, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο, παρασκηνιακά η Τουρκία είχε ζητήσει να τους παραλάβει ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή τον Ιούνιο.

Τώρα όμως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρεται δήθεν σε κάποια «παράταση μετά τον Ιούνιο» για την παράδοση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία, τονίζοντας ωστόσο ότι θα παραδοθούν οπωσδήποτε τους επόμενους μήνες.

«Μπορεί η παραλαβή τους να μην γίνει τον Ιούνιο, αλλά τους προσεχείς μήνες.

»Η διαδικασία έχει αρχίσει» ανέφερε ο Ακάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Haberturk.

Η Άγκυρα εξετάζει πιθανές τοποθεσίες για την ανάπτυξη των συστημάτων S-400, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Το Κρεμλίνο ωστόσο διέψευσε τον Ακάρ επιμένοντας ότι η παράδοση του αμυντικού πυραυλικού συστήματος προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα.

«Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα απ’ ό,τι είχε σχεδιαστεί αρχικά (Ιούλιος), έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς», δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Το Απρίλιο, ο Ακάρ είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα περιμένει την παραλαβή μπαταριών του αντι-αεροπορικού συστήματος S-400 εντός του Ιουνίου, αναφέρει η «Hurriet».

Η αγορά των ρωσικών S-400 έχει κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, με την Ουάσιγκτον να απειλεί την Άγκυρα με κυρώσεις.

Επ’ αυτού, ο Ακάρ δεν έκανε κανένα σχόλιο, αρνούμενος να σχολιάσει «εικασίες».

«Πράττουμε με τρόπο που να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η Άγκυρα έχει πληρώσει την Ουάσιγκτον για να μαχητικά F-35.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλει την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων των προηγμένων μαχητικών F-35.

Σχετικά άρθρα