Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ ανήσυχη για την αύξηση του αντισημιτισμού στη Γερμανία

Η Μέρκελ ανήσυχη για την αύξηση του αντισημιτισμού στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εβραίοι,

Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση του αντισημιτισμού στη Γερμανία εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η προειδοποίηση προς τους Εβραίους εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης να αποφεύγουν να φορούν κιπά σε δημόσιους χώρους.

«Πάντα είχαμε έναν ορισμένο αριθμό αντισημιτών ανάμεσά μας.

»Δυστυχώς, δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, ούτε μία συναγωγή, ούτε ένας βρεφονηπιακός σταθμός για εβραιόπουλα, ούτε ένα σχολείο για παιδιά Εβραίων που να μη χρειάζεται να φρουρείται από αστυνομικούς», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στο CNN, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τον επίτροπο της γερμανικής κυβέρνησης, αρμόδιο για τον αντισημιτισμό Φέλιξ Κλάιν, ο οποίος προειδοποίησε το Σάββατο τους Εβραίους να μη φορούν κιπά στη Γερμανία για να μη γίνονται στόχος.

«Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορέσαμε να χειριστούμε το ζήτημα αυτό με ικανοποιητικό τρόπο», παραδέχτηκε η Μέρκελ.

«Στη Γερμανία, προφανώς, αυτά τα φαινόμενα τα βλέπουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, αυτό του παρελθόντος μας, που σημαίνει ότι πρέπει να επαγρυπνούμε πολύ περισσότερο από ότι άλλοι», σχολίασε αναφερόμενη στην άνοδο των ναζί στην εξουσία και τις ωμότητες που διαπράχθηκαν στη Γερμανία, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα.

Ο αριθμός των αντισημιτικών εγκλημάτων στη Γερμανία αυξήθηκαν από 1.504 το 2017 σε 1.646 το 2018 (αύξηση 10%).

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε καταπρόσωπο το φάσμα του παρελθόντος μας, πρέπει να πούμε στους νέους ανθρώπους στη χώρα μας την ιστορία μας, τι έφερε σε εμάς και σε άλλους, να αφηγηθούμε αυτές τις φρικαλεότητες, γιατί τασσόμαστε υπέρ της δημοκρατίας, γιατί προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, γιατί πάντα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον άλλο», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα