Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει το σχέδιο διαδοχής της Μέρκελ – Τι γράφει το Bloomberg

Καταρρέει το σχέδιο διαδοχής της Μέρκελ – Τι γράφει το Bloomberg

Η Άγκελα Μέρκελ δεν έχει πια καμία ελπίδα ότι η κληρονόμος της μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις για τους Χριστιανοδημοκράτες.

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία τον Δεκέμβριο, η Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ, το CDU βλέπει συνεχώς τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να υποχωρούν, ενώ στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής είχε το χειρότερο αποτέλεσμα όλων των εποχών.

«Όλα αυτά έχουν πείσει τη Μέρκελ ότι η Κραμπ Κάρενμπαουερ ενδεχομένως να μην κάνει για τη θέση» αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δύο αξιωματούχους από το περιβάλλον της Μέρκελ, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Αυτό, όπως εξήγησαν, έχει ως αποτέλεσμα «η καγκελάριος να είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να μείνει στη θέση της έως και τη λήξη της θητείας της το 2021».

Η αποτυχία της Κραμπ Κάρενμπαουερ να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους κόλπους του CDU, του οποίου τα ηγετικά στελέχη θα συναντηθούν στις 2 και 3 Ιουνίου προκειμένου να δουν τα επόμενα βήματα μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, πιθανότατα θα είναι μία άβολη συνάντηση ανάμεσα στην καγκελάριο και την άλλοτε προστατευόμενή της, την οποία η ίδια στήριξε για διάδοχο.

Σχετικά άρθρα