Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπάμα υποτιμά τη Ρωσία: Δεν κατασκευάζουν τίποτα

Ο Ομπάμα υποτιμά τη Ρωσία: Δεν κατασκευάζουν τίποτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Μπάρακ Ομπάμα, Ρωσία,

Με υποτιμητικό τρόπο αναφέρθηκε στη Ρωσία και τον πρόεδρό της Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρα Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist.

«Η Ρωσία δεν κατασκευάζει τίποτα» είπε κατά λέξη ο πρόεδρος Ομπάμα, υποβαθμίζοντας το ρόλο της Ρωσίας, της χώρας με την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου και τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή φυσικού αερίου στον κόσμο.

Παράλληλα o πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε υποτιμητικά και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ως ηγέτη που προκαλεί βραχυπρόθεσμα προβλήματα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη που όμως μακροπρόθεσμα βλάπτουν τη χώρα του.

«Οι μετανάστες δεν συρρέουν στη Μόσχα αναζητώντας ευκαιρίες. Το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες στη Ρωσία είναι γύρω στα 60. Ο πληθυσμός μειώνεται» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μπάρακ Ομπάμα.

Μιλώντας για τις «περιφερειακές προκλήσεις», ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι «δεν θα κλιμακωθούν» σε σημείο ώστε «ξαφνικά τα πυρηνικά όπλα να ξαναμπούν στην ατζέντα των συζητήσεων της εξωτερικής πολιτικής».

Όσον αφορά τις εντάσεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, ο Ομπάμα τις χαρακτήρισε διαχειρίσιμες. «Αυτό που θα πω πάντως για την Κίνα είναι ότι θα πρέπει να είμαστε σθεναροί απέναντι τους επειδή θα πιέσουν όσο πιο σκληρά μπορούν μέχρι να συναντήσουν αντίσταση» πρόσθεσε.

Όπως είπε, πιστεύει ότι οι εμπορικές εντάσεις θα χαλαρώσουν όταν η Κίνα θα πάψει «να είναι απλώς ο κατασκευαστής χαμηλού κόστους» και οι εταιρείες της αρχίσουν να κατασκευάζουν είδη υψηλότερης αξίας για τα οποία θα απαιτείται να προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σχετικά άρθρα