ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν αναγνωρίζουν τον Ιβάνοφ ως πρόεδρο της χώρας

Οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν αναγνωρίζουν τον Ιβάνοφ ως πρόεδρο της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Σκόπια,

«Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους Αλβανούς στα Σκόπια και να λαμβάνει για λογαριασμό τους αποφάσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος DUI των Αλβανών των Σκοπίων.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στη συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, Αλί Αχμέτι, στην εφημερίδα Dnevnik.

Για τη θέση του αυτή, ο επικεφαλής του αλβανικού κόμματος ενημέρωσε και τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wohlers.

Διευκρίνισε ότι η απόλυτη πλειοψηφία των Αλβανών, οι οποίοι ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές των Σκοπίων, δεν αισθάνεται ότι εκπροσωπείται από τον πρόεδρο, ο οποίος στερείται την έγκριση (νομιμότητα) από τους Αλβανούς ψηφοφόρους.

Ο Αχμέτι, στην ουσία απάντησε στον Ίβανοφ, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι εκπροσωπεί τους Αλβανούς στο αλβανοβουλγαρικό κρατίδιο, και ότι έλαβε νόμιμα το αξίωμά του, απευθείας από τους πολίτες (με ψηφοφορία), επιπλέον είπε, ότι παρά την έκκληση για μποϊκοτάζ του αλβανικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση- DUI, μια σημαντική μερίδα των Αλβανών πολιτών υποστηρίζει την εκλογή του.

«Οι εκλογές στις 13 και 27 Απριλίου 2014 για την ανάδειξη του νέου προέδρου, έγιναν με επιλογή μόνο ενός κόμματος (του VMRO-DPMNE) και το κόμμα αυτό καθόρισε και τον υποψήφιό του. Από τις εκλογές απείχε η αλβανικό εκλογικό σώμα και δεν μπορεί να ισχυρισθεί (ο Ίβανοφ) ότι εκπροσωπεί τους Αλβανούς και να λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό τους», είπε ο αρχηγός του DUI.

Ο ίδιος επεσήμανε, ότι δεν αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα των Σλάβων του κράτους να διαμορφώνουν την συνύπαρξη και την εμπιστοσύνη, όπως αυτοί επιθυμούν, αλλά, όλες μαζί οι εθνοτικές κοινότητες στη χώρα, διότι η συμφωνία – πλαίσιο της Οχρίδας (του 2001), δίνει δικαιώματα και δεσμεύσεις εξίσου σε όλες τις μειονότητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο υποτιθέμενος πρόεδρος της ψευδομακεδονίας, πριν μερικές ημέρες, υποκινούμενος από την Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας και τότε γράψαμε ότι ας κοιτάξει πρώτα να δει τι θα κάνει με τον αλβανικό πληθυσμό του κρατιδίου του κι ας αφήσει ήσυχους τους Μακεδόνες και την ιστορία μας. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε. Οι Αλβανοί είναι το 25% του πληθυσμού των… “Μακεδόνων” (τόσο… Μακεδόνες, για να καταλάβετε…).

Διαβάστε εδώ τι γράφαμε: Ξεσάλωσε ο Σκοπιανός Πρόεδρος με τις πλάτες της Μέρκελ και ζητά «αναγνώριση»!

Σχετικά άρθρα