Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

85χρονη ανακάλυψε μετά από 70 χρόνια γάμου ότι ο άντρας της ήταν κατάσκοπος

85χρονη ανακάλυψε μετά από 70 χρόνια γάμου ότι ο άντρας της ήταν κατάσκοπος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες,

Η Όντρεϊ Φίλιπς ανακάλυψε ότι ο άντρας της ήταν κατάσκοπος τρία χρόνια μετά τον θάνατό του και μετά από 70 χρόνια γάμου.

Και όλα αυτά καθαρίζοντας το γραφείο του.

Στα 85 της χρόνια, η Φίλιπς, που νόμιζε ότι είχε παντρευτεί έναν πολιτικό μηχανικό, ανακάλυψε μυστικά έγγραφα του εκλιπόντος συζύγου της που αποδείκνυαν τη διπλή ζωή που ζούσε ως κατάσκοπος που κάποτε διείσδυσε στα άδυτα των Ναζί.

Μέχρι τον θάνατο του Γκλίντορ Φίλιπς, η Όντρεϊ αγνοούσε ότι ο άνδρας της εργαζόταν για την ΜΙ5 από όταν ήταν 13 ετών.

Τα έγγραφα που ανακάλυψε η χήρα του κατασκόπου, έλεγαν, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι ο Γκλίντορ έγινε κατάσκοπος όταν το 1944 τον πήραν από το σχολείου όπου φοιτούσε, λόγω της φωτογραφικής του μνήμης και ξεκίνησε να εργάζεται για το «Σύστημα ΧΧ».

Η επιχείρηση αυτή, γνωστή και ως Σύστημα Προδοσίας ήταν ένα πρότζεκτ αντί-κατασκοπίας και εξαπάτησης, που χρησιμοποιούσε τους πράκτορες των Ναζί που είχαν συλληφθεί στη Βρετανία για να στέλνουν λάθος πληροφορίες πίσω στη Γερμανία.

Η Όντρεϊ Φίλιπ είπε ότι έμεινε «έκπληκτη» όταν διάβασε για τη διπλή ζωή του Γκλιν το 2017, σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατό του από Πάρκινσον.

«Ήμουν τόσο ανυπόμονη. Έχω τόσες πολλές ερωτήσεις τώρα που πιθανότατα δεν θα απαντηθούν ποτέ.

»Πώς γίνεται να μην το ήξερα;», αναρωτιέται ενώ τονίζει ότι ο χαρακτήρας του συζύγου της ήταν τόσο εξωστρεφής, που θα ορκιζόταν πως δεν ήταν καν σε θέση να κρατά μυστικά!

Σχετικά άρθρα