Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Η ιστορία θα δικαιώσει τη Μέρκελ για το προσφυγικό

Γιούνκερ: Η ιστορία θα δικαιώσει τη Μέρκελ για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» της Άνγκελα Μέρκελ εξήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία ανάσα πριν από τις ευρωεκλογές, κατά τις οποίες το μεταναστευτικό παραμένει μείζον θέμα για τους ψηφοφόρους τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η Μέρκελ «έπραξε το σωστό το φθινόπωρο του 2015 και η ιστορία θα δείξει πως είχε δίκιο», τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική «Bild», αναφερόμενος στην απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη μεταναστευτική κρίση.

«Εάν είχε κλείσει τα γερμανικά σύνορα, η Αυστρία και η Ουγγαρία θα είχαν καταρρεύσει υπό το βάρος των προσφύγων. Αυτή είναι η αλήθεια», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ.

Η Μέρκελ ηγήθηκε της Ε.Ε. ή ήταν υπεύθυνη για τον διχασμό της ερωτήθηκε επίσης ο Γιούνκερ.

Αν και αναγνωρίζει τη μεγάλη επιρροή του Βερολίνου, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι ένας μόνο άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να ηγηθεί ούτε να διχάσει την Ε.Ε.

«Στην Ευρώπη πάντοτε χρειάζεσαι αξιόπιστους συμμάχους και πολλούς φίλους αν θέλεις να επιτύχεις κάτι», εξήγησε.

Αν και η Γερμανία δεν είναι «ταχύπλοο», αλλά μάλλον μεγάλο και αργό «δεξαμενόπλοιο» εντός της Ε.Ε., πρόσθεσε ο Γιούνκερ, σε κρίσιμες στιγμές, η Μέρκελ και άλλα «λαμπρά μυαλά» φρόντισαν να «φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά».

Σχετικά άρθρα