Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι «διαλύουν τις ΗΠΑ»

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι «διαλύουν τις ΗΠΑ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Διαλύετε τις ΗΠΑ», κατηγόρησε την Τετάρτη τους Δημοκρατικούς ο Τραμπ. «Ο Τραμπ συγκαλύπτει, ίσως είναι ένα παράπτωμα που δικαιολογεί μια διαδικασία παραπομπής», επιμένει η πρόεδρος της Βουλής Πελόσι.

Μετά την κατάρρευση της συνάντησής τους που είχε ως θέμα τα έργα υποδομών, ο πρόεδρος Τραμπ και η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι συνέχιζαν να ανταλλάσουν πυρά.

Με σειρά tweets του ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο ότι «διαλύουν τις ΗΠΑ», επιδιώκοντας έρευνες που απορρέουν από την ολοκληρωμένη έρευνα Μάλερ για την ρωσική ανάμιξη.

«Δεν μπορείς να ερευνάς και να νομοθετείς ταυτόχρονα», είπε ο Τραμπ.

Κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου επρόκειτο να συναντηθούν με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν έργα υποδομών, αλλά οι δηλώσεις της Πελόσι πριν από τη συνάντηση ότι Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει εμπλακεί σε μια «συγκάλυψη» στην υπόθεση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, εξόργισαν τον Τραμπ και οδήγησαν στην κατάρρευση της συνάντησης.

«Το γεγονός αποκαλύφθηκε στη δημόσια σφαίρα, ότι ο πρόεδρος παρεμποδίζει το έργο της δικαιοσύνης και εμπλέκεται σε μια συγκάλυψη – και αυτό μπορεί να είναι ένα παράπτωμα που μπορεί να οδηγήσει σε μια διαδικασία παραπομπής», τόνισε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου.

«Για τον λόγο αυτό, νομίζω, ότι ο πρόεδρος έγινε έξαλλος σήμερα το πρωί, γιατί το γεγονός ότι ο πρόεδρος παρακωλύει το έργο της δικαιοσύνης και εμπλέκεται σε μια επιχείρηση συγκάλυψης, αποκαλύφθηκε και αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια διαδικασία παραπομπής», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προκαλώντας χειροκροτήματα στην αίθουσα.

Σχετικά άρθρα