Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ και Πούτιν ίσως να συζητήσουν στους G20 την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Τραμπ και Πούτιν ίσως να συζητήσουν στους G20 την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντμίτρι Πεσκόφ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Σύνοδος G20, Φυσικό Αέριο,

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε την Τρίτη το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία να συζητήσουν θέματα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών κατά την διάρκεια της συνόδου δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί τελικά.

«Εάν αυτό συμβεί, εάν μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιηθεί…. είναι προφανές, ότι τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης είναι καθ’ όλα πιθανόν ότι θα συζητηθούν» δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα που του τέθηκε αν οι Πούτιν και Τράμπ θα συζητήσουν το θέμα της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα υπάρξει κάτι που θα συζητήσουν μεταξύ τους ο Πούτιν και ο Τραμπ στην G20 στην Ιαπωνία, επειδή έχει διατυπωθεί δημόσια η πρόθεση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες για την διοργάνωση μια τέτοιας συνάντησης».

Πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για την αποκατάσταση του διαλόγου με τις ΗΠΑ.

Είχε εκφράσει μάλιστα την άποψη ότι κατάλληλος χώρος για μια συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να είναι η σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Οι ΗΠΑ τάσσονται κατηγορηματικά κατά του νέου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που ξεκινάει από την Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία.

Η Ουάσιγκτον επανειλημμένα είχε απειλήσει ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε σχέση με το έργο κατασκευής του αγωγού και στους Ευρωπαίους εταίρους που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να εφοδιάσουν την Ευρώπη με δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Σχετικά άρθρα