Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός γερουσιαστής του Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν με «συντριβή»

Αμερικανός γερουσιαστής του Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν με «συντριβή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Λίντσεϊ Γκράχαμ, Ντόναλντ Τραμπ, Περσικός Κόλπος,

Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που θεωρείται στενά συνδεδεμένος με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες Δευτέρα ότι το Ιράν ευθύνεται για πρόσφατες εχθρικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «συντριπτική στρατιωτική αντίδραση» σε περίπτωση επίθεσης εναντίον αμερικανικών συμφερόντων.

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ο οποίος εδώ και χρόνια τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης πολύ πιο σκληρής πολιτικής έναντι της Τεχεράνης.

«Είναι σαφές ότι τις τελευταίες εβδομάδες το Ιράν επιτέθηκε σε πετρελαιαγωγούς και σε πλοία άλλων χωρών και βρίσκεται πίσω από τις απειλές εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ», υποστήριξε ο Γκρέιαμ μέσω Twitter.

«Εάν οι ιρανικές απειλές εναντίον αμερικανικού προσωπικού και [αμερικανικών] συμφερόντων υλοποιηθούν, θα προχωρήσουμε σε μια συντριπτική στρατιωτική αντίδραση», πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Ιράν ότι βρισκόταν πίσω από μια επίθεση με τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενός σαουδαραβικού πετρελαιαγωγού, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Η επίθεση αυτή έγινε μερικά εικοσιτετράωρα μετά τις «πράξεις δολιοφθοράς» στον Κόλπο για τις οποίες δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, οι οποίες είχαν στόχο, μεταξύ άλλων και σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια.

Επισήμως, η Ουάσιγκτον δεν προσάπτει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στην Τεχεράνη, αλλά έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Ιράν ότι προετοιμάζει επιθέσεις, κυρίως μέσω ενδιαμέσων ή «συνεργών» του, σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, ιδίως στο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα