Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Ρωσία αρνείται ανάμιξη στο σκάνδαλο με το αυστριακό κόμμα του ακροδεξιού Στράχε

H Ρωσία αρνείται ανάμιξη στο σκάνδαλο με το αυστριακό κόμμα του ακροδεξιού Στράχε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Γερμανία, Κόμμα των Ελευθέρων, Ρωσία, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε,

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο πολιτικό σκάνδαλο με το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) της Αυστρίας, το οποίο οδήγησε, το Σάββατο, στην παραίτηση του επικεφαλής του κόμματος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να προσφέρει κρατικά συμβόλαια σε μια γυναίκα, που του συστήθηκε ως ανιψιά του Ρώσου ολιγάρχη Ίγκορ Μακάροφ.

«Δε μπορώ με κανέναν τρόπο να αξιολογήσω την εμφάνιση αυτού του βίντεο, επειδή αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ούτε με τον πρόεδρο, ούτε με την κυβέρνηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.

«Δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι αυτή η γυναίκα, αν είναι Ρωσίδα ή από τη Ρωσία», πρόκειται για «μια ιστορία, η οποία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με εμάς» υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ίγκορ Μακάροφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία συγγενική σχέση με κάποια Αλιόνα Μακαρόβα, η οποία, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίσθηκε στο επίμαχο βίντεο ως ανιψιά του.

«Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι υπήρξα το μοναδικό παιδί στην οικογένεια και ως εκ τούτου δεν έχω ανιψιές.

»Με τη γυναίκα που αυτοαποκαλείται Αλιόνα Μακάροβα δεν έχω καμία συγγενική σχέση και δεν τη γνωρίζω γενικά» δήλωσε, μέσω του εκπροσώπου του, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, στη ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes.

O ίδιος σημείωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα ένδικα μέσα, για να διαλευκάνει ποιος χρησιμοποιεί παράτυπα το όνομα του».

Ο Ίγκορ Μακάροφ είναι πρόεδρος του διεθνούς ομίλου «Areti».

Καταλαμβάνει την 48η θέση στον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων επιχειρηματιών της Ρωσίας και η περιουσία του εκτιμάται ότι φθάνει τα 2,12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά άρθρα