Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία παίζουν με τη φωτιά όταν «παίζουν» με τη Χειμάρρα

Στην Αλβανία παίζουν με τη φωτιά όταν «παίζουν» με τη Χειμάρρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Εκλογές, Ελληνική Ομογένεια, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Η Χειμάρρα είναι μια πανάρχαια ελληνική πόλη. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στην Αλβανία, η Χειμάρρα -που κανονικά δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι αλβανικό έδαφος- είναι μια πόλη ελληνική.

Οι διαχρονικές προσπάθειες των αλβανικών καθεστώτων να την αφελληνίσουν μέχρι σήμερα έχουν όλες αποτύχει. Όπως απέτυχαν και οι Οθωμανοί παλαιότερα.

Το κάστρο της Χειμάρρας είναι άπαρτο και ιερό για τον ελληνισμό.

Η Αλβανία, δηλαδή τα καθεστώτα των κλεφτοκοτάδων, παίζουν με τη φωτιά όταν «παίζουν» με τη Χειμάρρα.

Η Αλβανική εκλογική επιτροπή μπλοκάρει την υποψηφιότητα Μπελέρη στη Χειμάρρα

Σύμφωνα με ανάρτησή της η ομογενειακή ιστοσελίδα himara.gr με τον παραπάνω τίτλο αναφέρει:

Ανακοινώθηκε απ’ την αλβανική εκλογική επιτροπή (KQZ) πως η υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη στην Χειμάρρα δεν επικυρώνεται εξαιτίας δικαστικής απόφασης εις βάρος του από το Αλβανικό κράτος το 2003.

Το 2003 ήταν οι δημοτικές εκλογές όπου όσοι σήκωσαν ανάστημα να προστατεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Βασίλη Μπολάνου και βρέθηκαν απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να νοθεύσουν τα αποτελέσματα, ως αντίποινα καταδικάστηκαν ερήμην τους από την Αλβανία σε 3 χρόνια φυλάκισης.

Ανάμεσα σε αυτούς τους 5 Χειμαρραίους ήταν και ο Μπελέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση, γράφει η ιστοσελίδα, η απόφαση αυτή της αλβανικής εκλογικής επιτροπής είναι αβάσιμη και παράνομη, και αυτό θα αποδειχθεί εύκολα δικαστικά.

Στην ουσία πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια του αλβανικού παρακράτους να βγάλει από την μέση τον Μπελέρη, βλέποντας πως οι πιθανότητες το κυβερνών κόμμα του Έντι Ράμα να κερδίσει την Χειμάρρα είναι μηδαμινές.

Ανακοίνωση ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Σε ανακοίνωσή της η ομογενειακή οργάνωση «ομπρέλα» Ομόνοια, αναφέρει ότι, «η υποψηφιότητα του Διονύσιου Φρέντυ Μπελέρη απορρίφθηκε με σαθρή επιχειρηματολογία που κινείται στα όρια της νομιμότητας.

»Η απόφαση της Επιτροπής επικαλείται αδίκημα που σχετίζεται με υπεράσπιση της κάλπης, γεγονός καταγεγραμμένο και από την τότε Έκθεση του ΟΑΣΕ.

»Ο Φρέντυ Μπελέρης μπροστά στο όργιο εκφοβισμού των Ελλήνων της Χειμάρρας και της νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών το 2003 το μόνο που έκανε μαζί με συντοπίτες του ήταν να υπερασπιστούν τις ψήφους των συντοπιτών του και τις αρχές της δημοκρατίας.

»Πράγματι, για δύο συνεχόμενες εκλογές (2003 και 2007) δικαιώθηκαν καθώς δήμαρχος Χειμάρρας εξελέγη ο ελληνικής καταγωγής Βασίλης Μπολάνος.

»Εν όψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου και μπροστά στην βεβαιότητα ότι και πάλι θα εκλεγεί ελληνικής καταγωγής δήμαρχος στη Χειμάρρα, το καθεστώς Ράμα μετέρχεται ανήθικες και παράνομες μεθόδους προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο μιας πολύ πλούσιας και στρατηγικής σημασίας περιοχής.

»Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της κυβερνήσεως Ράμα και του πειθήνιου όργανού του, του δήμαρχου Γκόρου, για την υφαρπαγή των περιουσιών και την αμφισβήτηση της ελληνικής καταγωγής των γηγενών κατοίκων.

»Η απόφασή του είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ενεργειών του για τις δύο παραπάνω στοχεύσεις του.

»Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το αιτιολογικό της απόφασης της Επιτροπής θα καταρρεύσει σε οποιοδήποτε αλβανικό δικαστήριο, αλλά ο κίνδυνος να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι τότε είναι μεγάλος.

Λάσπη και ψέμματα από φυλλάδα του Ράμα

Η άκρως φιλοκυβερνητική ε/φ Shqiptarja.com και η ιστοσελίδα της, αναφέρουν τα εξής:

«Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αφού εξέτασε έντυπο με δηλώσεις που είχε καταθέσει ο Διονύσιος Άλφρεντ Μπελέρης για ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας, βάσει του νόμου με αρ. 138/2015 “Περί ακεραιότητας αιρετών”, αποφάσισε να απορρίψει την υποψηφιότητα του.

»Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Shqiptarja.com αιτία για την απόφαση αυτή της Επιτροπής στάθηκε καταδίκη σε βάρος του Μπελέρη με τρία χρόνια από Δικαστήριο της Αυλώνας για “υπόθαλψη εθνικού μίσους”.

»Καταδικάστηκε πριν δέκα περίπου χρόνια.

»Ο Μπελέρης γράφει η Shqiptarja.com, λόγω του νόμου της αποποινικοποίησης δεν μπορεί να πάρει δημόσιο αξίωμα για δέκα χρόνια, γνωστή ως “περίοδος αποκατάστασης”, η οποία για τον Μπελέρη λήγει ένα μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές.

»Η αλβανική σχολιάζει ότι ο Μπελέρης είναι γνωστός για τη συμμετοχή του με άλλους εξτρεμιστές κομάντος στη σφαγή στην Επισκοπής που συνέβη στις 10 Απριλίου του 1994 στο Αργυρόκαστρο.

»Παρά την ανάμειξη του στην υπόθεση αυτή ο Μπελέρης έθεσε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2015 με τη σημαία του ΚΕΑΔ και υποστηρίχτηκε και από τη δεξιά αντιπολίτευση αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί».

Δεν μας λένε όμως, και αυτό έχει τη σημασία του, πώς το 2015 ήταν υποψήφιος και δεν μπορεί να είναι το 2019;

Μόνοι τους «καρφώνονται» στα ψέματά τους και στην νηπιώδη προπαγάνδα τους.

Μπελέρης: Αβάσιμη η απόφαση της εκλογικής επιτροπής – Η συσπείρωση μας έχει προκαλέσει εκνευρισμό

O πρόεδρος της Ομονοίας Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, τοποθετήθηκε για την απόφαση της αλβανικής κεντρικής εφορευτικής επιτροπής να μην επικυρώσει την υποψηφιότητα του για τον δήμο.

Σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή πρόκληση, είναι μία ακόμη ενέργεια από την πλευρά του αλβανικού κράτους με στόχο να αλλοιώσει την βούληση του Χιμαριώτικου λαού.

»Αυτό που τελικά θέλουν να πετύχουν είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από την κεντρική και την τοπική εξουσία με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή των περιουσιών και την συρρίκνωση του ελληνικού στοιχείου της περιοχής.

»Η πρωτοφανής συσπείρωσή μας έχει προκαλέσει εκνευρισμό, ο οποίος είναι εμφανής στην αστήρικτη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

»Σας καλώ όλους συσπειρωμένοι να απαντήσουμε σε αυτήν την πρόκληση.

»Έχουμε μαζί μας πολύ σημαντικούς υποστηρικτές σύσσωμο τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

»Σας ευχαριστώ θερμά όλους για το ενδιαφέρον, την στήριξη και τον αγώνα που δίνουμε μαζί.

»Θέλω να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές η Παράταξη που αντιστέκεται, η Παράταξη που υπερασπίζεται της περιουσίες μας, τον πολιτισμό μας, η Παράταξη που υπερασπίζεται την Ελληνική μας καταγωγή, η παράταξη που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και των δυο κοινοτήτων του δήμου (Ελληνική και Αλβανική) θα έχει υποψήφιο και θα είναι ο νικητής.

»Το χρωστάμε στους προγόνους μας, σε εμάς και στα παιδιά μας.

»Καλό Αγώνα!».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ράμα απέκλεισε τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χειμάρρας από τις δημοτικές εκλογές – Έντονη αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ.

Σχετικά άρθρα