Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση γαλλικού ναυστάθμου στην Κύπρο – Τα γαλλικά κανόνια σημαδεύουν τους Τούρκους

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση γαλλικού ναυστάθμου στην Κύπρο – Τα γαλλικά κανόνια σημαδεύουν τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Ενέργεια, Κύπρος,

Υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς η προσφάτως υπογραφείσα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΚύπρουΓαλλίας, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ», η εφαρμογή της συμφωνίας, όσον αφορά την τεχνοκρατική πτυχή, έχει άμεση ισχύ, αφού εντός της προσεχούς εβδομάδας καταφθάνουν οι πρώτοι Γάλλοι εμπειρογνώμονες για αξιολόγηση των τεχνοκρατικών δεδομένων της ναυτικής Βάσης στο Βασιλικό, όπου θα ανεγερθεί ο γαλλικός ναύσταθμος.

Βάσει της συμφωνίας, η εφαρμογή του σχεδιασμού θα γίνεται σταδιακά, και όταν ολοκληρωθεί ο τεχνοκρατικός σχεδιασμός, η αναβάθμιση της ναυτικής βάσης, σε βαθμό που να μπορεί να εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, δεν θα χρειαστεί περισσότερο από έξι μήνες.

Με την συμφωνία αναβαθμίζονται ο γεωστρατηγικός ρόλος και η γεωπολιτική σημασία της Κύπρου, σε μια ιδιαίτερα έκρυθμη περίοδο, κατά την οποία, με την συνεπικουρία του Λονδίνου, παροξύνεται, σε βαθμό άμεσης διεκδίκησης, η τουρκική προκλητικότητα.

Η άμεση υλοποίηση της συμφωνίας έχει ως κύριο στόχο να καταστεί δυνατή, εκ μέρους του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, η αρωγή κάθε δυνατής στρατιωτικής/επιχειρησιακής βοήθειας προς τα ερευνητικά σκάφη της Total που θα ενεργούν στα θαλασσοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Σχετικά άρθρα