Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Ελλάδα φωλιά τρομοκρατικών οργανώσεων» λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

«Η Ελλάδα φωλιά τρομοκρατικών οργανώσεων» λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Η αθώωση των εννέα κουρδικής καταγωγής Τούρκων πολιτών, μελών του DHKP-C, από την ελληνική Δικαιοσύνη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την αθώωση τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Αστυνομία είχε συλλάβει τους εννέα με την κατηγορία σχεδίασης απόπειρας δολοφονίας του Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε –μεταδίδει το IBNA– πως «με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ.

»Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η «απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C, που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική Αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του προέδρου μας και για τα οποία έχουμε ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στοιχεία τη τρομοκρατίας έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

»Η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε.

»Για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου εμποδίζει ξεκάθαρα και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σχετικά άρθρα