Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζο Μπάιντεν επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Τζο Μπάιντεν επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των υπολοίπων υποψηφίων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos.

Η δημοσκόπηση αυτή, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, δείχνει ότι το 29% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τον Μπάιντεν στις προκριματικές που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση, στα τέλη Απριλίου, πριν καν ανακοινώσει ο βετεράνος πολιτικός ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα.

Ο Μπάιντεν προηγείται σε ποσοστά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός από τους νέους (18-37 ετών), που προτιμούν τον Μπέρνι Σάντερς, τον γερουσιαστή από το Βερμόντ: συγκεντρώνει ποσοστό μόνο 16% έναντι 18% για τον Σάντερς.

Παρά τις ανησυχίες για την ηλικία του –είναι 76 ετών– και την κριτική που του ασκήθηκε για τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, ο Μπάιντεν παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις.

Μάλιστα, διεύρυνε το ποσοστό του και στις γυναίκες, κατά 4 μονάδες, αφού το 29% από εκείνες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι θα τον ψήφιζαν.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών ψηφοφόρων, εκείνοι που στηρίζουν άλλους υποψηφίους είπαν ότι ο Μπάιντεν θα ήταν η κορυφαία επιλογή τους στην περίπτωση που ο πολιτικός που προτιμούν αποφασίσει να αποσυρθεί από την κούρσα.

Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 13%, έρχεται ο Σάντερς. Από τους υπόλοιπους 20 υποψηφίους κανείς δεν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 6%

Καθώς απομένει ένας μήνας μέχρι τις πρώτες τηλεμαχίες των υποψηφίων και 18 μήνες μέχρι τις προεδρικές εκλογές, οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι επιλέγουν πολιτικούς που γνωρίζουν ήδη καλά.

Μόλις ένας στους πέντε ψηφοφόρους (περίπου 20%) είπε ότι γνωρίζει τους άλλους υποψηφίους, όπως τον πρώην κυβερνήτη του Κολοράντο Τζον Χικενλούπερ, τον κυβερνήτη της Μοντάνα Στιβ Μπάλοκ, τον κυβερνήτη της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι ή τον δήμαρχο της πόλης Μιραμάρ, Γουέιν Μίσαμ.

Συγκριτικά, πάνω από το 84% γνωρίζει τα ονόματα του Μπάιντεν και του Σάντερς.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα αγγλικά, σε δείγμα 1.132 Δημοκρατικών και ανεξάρτητων ψηφοφόρων και το ποσοστό λάθους ανέρχεται στις 3 μονάδες.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να επιλέξουν ποιον προτιμούν μεταξύ 23 υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα θέσει υποψηφιότητα.

Στη λίστα δεν συμπεριλήφθηκε ο 89χρονος Μάικ Γκράβελ, ένας πρώην γερουσιαστής από την Αλάσκα.

Σχετικά άρθρα