Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σλοβακία διαβεβαίωσε την Κύπρο ότι θα στηρίξει κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η Σλοβακία διαβεβαίωσε την Κύπρο ότι θα στηρίξει κυρώσεις κατά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Συλλούρης, Κύπρος, Σλοβακία, Τουρκία,

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη ότι η Μπρατισλάβα θα στηρίξει την προσέγγιση για υιοθέτηση μέτρων εναντίον της Τουρκίας, για τις παραβιάσεις στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο.

Ο κ. Συλλούρης και η κυπριακή αντιπροσωπεία είχαν το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον κ. Πελεγκρίνι, στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Σλοβακία.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε επίσης ενδιαφέρον για οικονομική συνεργασία, με την Κύπρο να λειτουργεί ως βάση για ανοικοδόμηση της Μέσης Ανατολής.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Συλλούρης, έκανε λόγο για φιλική, αλλά και ουσιαστική συνάντηση, κατά την οποία συζήτησαν για τις διακρατικές σχέσεις, τις κοινές προσεγγίσεις των δύο χωρών μέσα στην ΕΕ και τον ρόλο της Κύπρου στη Μέση Ανατολή.

Σημείωσε ιδιαίτερα τη δήλωση του Σλοβάκου Πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση «ότι τον Ιούνιο, όταν θα συζητηθούν μέτρα εναντίον της Τουρκίας για τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ, η Σλοβακία θα στηρίξει αυτή την προσέγγιση».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ευχαρίστησε τη Σλοβακία για τον πολλαπλό τρόπο με τον οποίο στηρίζει τη λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών, τόσο με το απόσπασμα 245 στελεχών στην ειρηνευτική δύναμη της Κύπρου (241 στρατιώτες και τέσσερις αστυνομικούς), με τη θέση της ότι η ειρηνευτική δύναμη πρέπει να παραμείνει στην Κύπρο, με την προσπάθεια που κάνει για τις προσεγγίσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, «αλλά προπάντων στο επόμενο στάδιο που είναι η στήριξη της Σλοβακίας για μέτρα εναντίον της Τουρκίας».

Σχετικά άρθρα