Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στη Μοσούλη φοροεισπράκτορας του Ισλαμικού Κράτους

Συνελήφθη στη Μοσούλη φοροεισπράκτορας του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το ανθρωποκυνηγητό των μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που συνεχίζουν να διαφεύγουν της σύλληψης στο Ιράκ, συνεχίζεται αμείωτο.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν ένα μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τη σύζυγό του, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα «φοροεισπράκτορα» της οργάνωσης στη Μοσούλη, όταν η πόλη τελούσε υπό την κατοχή του ISIS.

Ο διοικητής της ιρακινής Αστυνομίας, Μοχάμεντ Τζασέμ, δήλωσε ότι το ζευγάρι μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε για ανάκριση πριν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι κρατούνται στις ιρακινές φυλακές με τις κατηγορίες ότι είναι μέλη ή ότι συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος, την περίοδο που κατείχε το δυτικό Ιράκ.

Ακόμα 20.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν μόνο στην πολιορκία της Μοσούλης. Χιλιάδες ακόμα μέλη της οργάνωσης διαφεύγουν της σύλληψης.

Πολλοί, οργανωμένοι σε κρυφούς πυρήνες, πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στις ιρακινές πόλεις, ενώ άλλοι διεξάγουν συμμοριτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά.

Οι μεγάλοι αριθμοί Ιρακινών που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, ορισμένοι υπολογίζουν ότι έφτασαν κάποια στιγμή τις 100.000, είχαν υποτιμηθεί από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, που μετρούσαν τα μέλη της οργάνωσης στο Ιράκ όχι σε περισσότερα από 10.000.

Σχετικά άρθρα