Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για τα σαμποτάζ σε σαουδαραβικά τάνκερ

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για τα σαμποτάζ σε σαουδαραβικά τάνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία, Στενά του Ορμούζ, Τάνκερ,

Το Ιράν κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση και τους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή για προσπάθεια να το «παγιδεύσουν» σχετικά με την επίθεση σε δύο σαουδαραβικά πετρελαϊκά τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, υποστήριξε ότι «ορισμένα ακραία στοιχεία στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης και της περιοχής» προωθούν «επικίνδυνες πολιτικές» σε μία προσπάθεια να σπρώξουν τους Αμερικανούς σε στρατιωτική σύγκρουση με τη χώρα του.

«Είχαμε προβλέψει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να δουν την ένταση στην περιοχή να κλιμακώνεται με ορισμένες ενέργειες» είπε από το Νέο Δελχί, όπου συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του.

Οι δηλώσεις του Ζαρίφ έρχονται μία ημέρα μετά τη δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι η αρχική έρευνα των ΗΠΑ για την επίθεση στα τάνκερ δείχνει ότι το Ιράν βρίσκεται πιθανότατα πίσω από αυτή.

Εν τω μεταξύ σιίτες αντάρτες των Χούτι στην Υεμένη δήλωσαν ότι έβαλαν στο στόχαστρο πετρελαιακές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, σε μία σειρά από επιθέσεις με drones.

Εκπρόσωπος των Χούτι έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για αντίποινα για τις ωμότητες της Σαουδικής Αραβίας και τη «γενοκτονία» στον τετραετή πόλεμο στην Υεμένη.

Σχετικά άρθρα