ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν κουρδική πόλη μετά από σκληρή μάχη

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν κουρδική πόλη μετά από σκληρή μάχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νίκη επί των κουρδικών στρατευμάτων του βορείου Ιράκ κατάφεραν οι τζιχαντιστές. Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ISIS – ΙΚΙΛ) κατάφεραν να καταλάβουν την κουρδική πόλη Ζουμάρ στο βόρειο Ιράκ, μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν με τους Κούρδους στρατιώτες.

Η Ζούμαρ βρίσκεται βορειοδυτικά της Μοσούλης και ο πληθυσμός της είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία κουρδικός. Η πόλη τελούσε υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ μέχρι τον Ιούνιο οπότε την κατέλαβαν οι Πεσμεργκά (κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας).

Η μάχη στη Ζουμάρ μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων ξεκίνησε την Παρασκευή και συνολικά σκοτώθηκαν τουλάχιστον 77 ένοπλοι κι από τις δύο πλευρές.

Η Ζούμαρ είναι η πρώτη κουρδική πόλη που καταλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος και η επίθεση στους Κούρδους δεν μπορεί να θεωρηθεί ξέχωρη από την υποστήριξη που προσφέρει στους τζιχαντιστές το καθεστώς του Ερντογάν στην Άγκυρα.

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος πήρε τον έλεγχο και της πόλης Κασκ, όπου βρίσκονται πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την υποχώρηση των Κούρδων Πεσμεργκά του βορείου Ιράκ.

Σχετικά άρθρα