Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποχωρούν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν βόρεια της Χάμα – Προελαύνει ο συριακός στρατός

Υποχωρούν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν βόρεια της Χάμα – Προελαύνει ο συριακός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάμα (Επιφάνεια),

Ο Σύρος στρατιωτικός αναλυτής, Αλάα Αλ Ασφάρι, δήλωσε στην αραβόγλωσση ιστοσελίδα του ρωσικού Sputnik τη Δευτέρα ότι, ο συριακός στρατός θα ολοκληρώσει την εκστρατεία του στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χάμα (βορειοδυτική Συρία) και θα απελευθερώσει όλα τα εδάφη της από τους τζιχαντιστές.

Όπως σημείωσε, η στρατιωτική προέλαση για την απελευθέρωση των βορειοδυτικών εδαφών της Χαμά είναι το πρελούδιο για τη μεγάλη επίθεση που θα ακολουθήσει για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ.

Εκτίμησε ότι θεωρεί απίθανο να έρθουν αντιμέτωποι ο συριακός στρατός με τον τουρκικό, που προστατεύει τους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, επειδή οι Σύροι έχουν ρωσική υποστήριξη σε αυτές τις εκστρατείες.

Μάλιστα, όπως είπε, η Τουρκία αποσύρει δυνάμεις που είχε αναπτύξει στην περιοχή και εκκενώνει κάποια παρατηρητήρια-φυλάκια που είχε εγκαταστήσει μεταξύ συριακού στρατού και τζιχαντιστών σε ρόλο «ειρηνευτικής δύναμης».

Τα τελευταία 24ωρα ο συριακός στρατός εκδιώκει τους φιλότουρκους τζιχαντιστές βόρεια της πόλης Χάμα και έχει απελευθερώσει μια σειρά από κωμοπόλεις και οικισμούς.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τους Ρώσους και ζήτησε να σταματήσουν την προέλαση του συριακού στρατού εις βάρος των τζιχαντιστών του.

Σχετικά άρθρα