Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σοσιαλιστές εμφανίζονται να κερδίζουν και τις ευρωεκλογές στην Ισπανία

Οι Σοσιαλιστές εμφανίζονται να κερδίζουν και τις ευρωεκλογές στην Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ευρωεκλογές 2019, Ισπανία, Πέδρο Σάντσεθ, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές,

Οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ εμφανίζονται να κερδίζουν τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) να ακολουθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του GAD3 που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ABC.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), που κέρδισε και στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου στην Ισπανία, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο Ισπανικό Κοινοβούλιο, εμφανίζεται να κερδίζει 20 έδρες ή το 30,3% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει έξι έδρες περισσότερες σε σχέση με το 2014.

Το Vox φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτές, αφού κέρδισε τις πρώτες του έδρες και στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Το νέο ακροδεξιό κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 7,8% των ψήφων και να διασφαλίζει πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, την πρώτη μεγάλη που διενεργήθηκε στην Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το PP βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις έδρες του όμως να μειώνονται σε 12 από 16 που είναι στο τρέχον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφού έχασε περισσότερες από τις μισές έδρες του στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Τέλος, οι κεντρώοι Ciudadanos, πάντα σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 3 ως τις 6 Μαΐου, θα αυξήσουν τις έδρες τους από 2 σε 10.

Επίσης, φαίνεται ότι οι δεξιοί και οι αριστεροί συνασπισμοί θα κερδίσουν ίδιο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν επίσης στις 26 Μαΐου, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες πόλεις θα κερδίσουν.

Σχετικά άρθρα