Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σίριαλ κίλερ της Κύπρου αρνείται ότι βίασε 21χρονη Φιλιπιννέζα – Επιμένει για 7 θύματα

Ο σίριαλ κίλερ της Κύπρου αρνείται ότι βίασε 21χρονη Φιλιπιννέζα – Επιμένει για 7 θύματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Κύπρος, Νίκος Μεταξάς,

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση βιασμού και επιμένει στην ύπαρξη επτά συνολικά θυμάτων ο σίριαλ κίλερ της Κύπρου.

Ο Νίκος Μεταξάς κατηγορείται ότι βίασε μία 21χρονη από τις Φιλιππίνες στις 30 Απριλίου, υπόθεση η οποία διερευνάται από τις Αρχές.

Για την εν λόγω υπόθεση έχουν ληφθεί 15 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν ακόμη εννέα ενώ καταβάλλεται προσπάθεια εξασφάλισης μαρτυρίας μέσω της Interpol.

Ο «Ορέστης» παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και πάλι χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου.

Δεν έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτησή του για οκτώ ημέρες.

«Δεν έχω ένσταση εντιμοτάτη», απάντησε ερωτηθείς σχετικά από τη Δικαστή.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, η Αστυνομία έχει στο πλαίσιο των υποθέσεων αυτών λάβει 450 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να πάρει ακόμη 100 περίπου.

Έχει επίσης εξασφαλίσει εννιά εντάλματα έρευνας σε χώρους και οχήματα, τα οποία έχει εκτελέσει και έχει συλλέξει 355 τεκμήρια τα οποία έχουν σταλθεί για επιστημονικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Η Αστυνομία έχει εντοπίσει το όχημα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος το 2016, έχει συλλέξει τεκμήρια και έχει διενεργήσει εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα, ανέφερε. Είπε επίσης ότι έγιναν υποδείξεις του χώρου από όπου ο ύποπτος προμηθευόταν τα τσιμεντομπλόκ.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25 Απριλίου τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Σχετικά άρθρα