Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα υποστηρίζει την Κύπρο απέναντι στην τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ

Η Κίνα υποστηρίζει την Κύπρο απέναντι στην τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Διπλωματικό Σώμα, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κίνα, Κινεζική Πρεσβεία, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η Κίνα στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, τόνισε ο πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χουάνγκ Σινγκουγιάν, είπε ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρόσθεσε ότι η Κίνα «κατανοεί και στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ασκήσουν αυτοσυγκράτηση και να τερματίσουν όλες τις ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση».

Ως μια υπεύθυνη και μεγάλη χώρα, πρόσθεσε, «η Κίνα παραμένει δεσμευμένη στην ειρήνη και ανάπτυξη στην περιοχή».

Τέλος, ο κ. Σινγκουγιάν σημείωσε ότι η Κίνα ελπίζει ότι «η Κύπρος και η Τουρκία θα αντιμετωπίσουν τις διαφορές μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Σχετικά άρθρα