Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ίσως βρίσκεται στο Αφγανιστάν

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ίσως βρίσκεται στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, θα μπορούσε να βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

Αυτό υποψιάζονται ειδικοί που μελέτησαν το βίντεο που ανάρτησε πριν από λίγο καιρό, με τον ίδιο να συνομιλεί με συντζιχαντιστές του.

Η βρετανική «Sun» επικαλείται έναν ειδικό ασφαλείας, που πιστεύει ότι ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη πιθανό να διέφυγε στο Αφγανιστάν μετά τη στρατιωτική του ήττα στο Ιράκ και στη Συρία.

Στην τελευταία του βιντεοσκοπημένη εμφάνιση, ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τελειώσει και ενθάρρυνε τους τζιχαντιστές του να συνεχίσουν τις επιθέσεις.

Ο Ζαΐντ Χαμίντ, συνιδρυτής της δεξαμενής σκέψης BrassTacks, δήλωσε στη «Sun» ότι τα μαξιλάρια και όλο το περιβάλλον στο βίντεο παραπέμπουν σε Αφγανιστάν.

Εάν ο «χαλίφης» κατάφερε να διαφύγει από τη Συρία ή το Ιράκ και να φτάσει μέχρι το Αφγανιστάν, όπου οι άνδρες του συνεχίζουν να μάχονται, αποδεικνύει ότι η εξτρεμιστική οργάνωση διαθέτει «δίκτυα» που οι εχθροί της δεν έχουν καταφέρει να εξαρθρώσουν ούτε για αστείο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των κρατών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος δηλώνουν -δημοσίως τουλάχιστον- άγνοια για το που βρίσκεται ο Μπαγκντάντι.

Σχετικά άρθρα