Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις Βρυξέλλες ο Πομπέο για να συζητήσει «επείγουσες υποθέσεις» με τους Ευρωπαίους

Στις Βρυξέλλες ο Πομπέο για να συζητήσει «επείγουσες υποθέσεις» με τους Ευρωπαίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μάικ Πόμπεο,

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, προκειμένου να συζητήσει με Ευρωπαίους αξιωματούχους για «επείγουσες υποθέσεις», κατά κύριο λόγο σχετικά με το Ιράν, όπως δήλωσε την Κυριακή αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατά συνέπεια, ο Πομπέο θα ακυρώσει τον ενδιάμεσο σταθμό τον οποίο θα έκανε στη Μόσχα σήμερα, ανέφερε ο αξιωματούχος, λίγο πριν από την αναχώρηση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την Ουάσιγκτον για τη βελγική πρωτεύουσα.

Όπως διευκρίνισε πάντως ο ίδιος, μετά τις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Η πίεση που ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ προς την Τεχεράνη, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, εντείνεται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε από τους ηγέτες του Ιράν να αναλάβουν πρωτοβουλία να διαπραγματευθούν μαζί του από την αρχή για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης.

Αυτόν τον μήνα, επέβαλε κυρώσεις στο σύνολο των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου, ενώ ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή του Κόλπου, στη θάλασσα και στον αέρα.

Σχετικά άρθρα