Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ δεν αποκλείει να δεχθεί επίθεση από «μπροστινούς» του Ιράν

Το Ισραήλ δεν αποκλείει να δεχθεί επίθεση από «μπροστινούς» του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιουβάλ Στάινιτς, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισραήλ, Λίβανος, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Παλαιστίνιοι, Χεζμπολάχ,

Για το ενδεχόμενο ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, αν κλιμακωθεί η σύγκρουση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον, προειδοποίησε την Κυριακή υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει την οικονομική και στρατιωτική πίεση προς το Ιράν, με τον πρόεδρο Τραμπ να καλεί την Πέμπτη την ιρανική ηγεσία να τον διαβεβαιώσει για την εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος της χώρας και να απειλεί ότι δεν αποκλείεται μια ένοπλη αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Νετανιάχου, η οποία υποστηρίζει τη σκληρή στάση του Τραμπ ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό της, εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς την κλιμακούμενη ένταση.

Σε μια σπάνια δήλωσή του, ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιούβαλ Στάινιτς, είπε ότι στον Κόλπο «αυξάνεται η ένταση».

«Αν υπάρξει έκρηξη ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ, ανάμεσα στο Ιράν και στους γείτονές του, δεν αποκλείω ότι θα ενεργοποιήσουν τη Χεζμπολάχ και τον Ισλαμικό Τζιχάντ από τη Γάζα ή ακόμη ότι θα επιχειρήσουν να εξαπολύσουν πυραύλους από το Ιράν προς το Κράτος του Ισραήλ» είπε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Ynet TV ο Στάινιτς, ο οποίος είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ κι ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι ένοπλες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το Ιράν και δρουν στα σύνορα του Ισραήλ – η πρώτη είναι ενεργή στη Συρία και στον Λίβανο και η δεύτερη στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει αν κάνει προετοιμασίες ενάντια σε πιθανές απειλές που συνδέονται με την κόντρα Ιράν-ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα