Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εάν η Συρία «στρέψει» τους S-300 στα ισραηλινά αεροπλάνα «θα καταστραφούν και ξέρουμε πώς»

Εάν η Συρία «στρέψει» τους S-300 στα ισραηλινά αεροπλάνα «θα καταστραφούν και ξέρουμε πώς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Συρία,

Το Ισραήλ διαθέτει όλο το οπλοστάσιο που χρειάζεται για να νικήσει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και να εκμηδενίσει την ιρανική απειλή στη Συρία, δήλωσε ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, προειδοποιώντας τη Δαμασκό να μη χρησιμοποιήσει τους S-300 για να αμυνθεί.

«Εάν η ελευθερία κινήσεών μας απειληθεί, θα καταλύσουμε την απειλή. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε», δήλωσε ο στρατηγός Γιοέλ Στρικ στο Ynet News, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ σύντομα θα διαθέτει «αναπτυγμένα οπλικά συστήματα» για να διασφαλίσει την υπεροχή του.

Εάν οι Σύροι αναπτύξουν τους ρωσικούς S-300 ενάντια στα ισραηλινά αεροπλάνα, τότε το Ισραήλ θα τους καταστρέψει.

Η Μόσχα έχει παράσχει στη συριακή αντιαεροπορική άμυνα πυραυλικά συστήματα S-300, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αναγνωριστικού αεροσκάφους Il-20 και 15 Ρώσους νεκρούς μέλη του πληρώματος.

Το ρωσικό αναγνωριστικό καταρρίφθηκε από συριακά αντιαεροπορικά κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σε ιρανικούς στόχους στη Συρία.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα των Σύρων δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν το συμμαχικό αεροπλάνο από τα εχθρικά που πραγματοποιούσαν επίθεση.

Οι ισραηλινοί πιλότοι έχουν εκπαιδευθεί με τους S-300 που διαθέτει η Ελλάδα, στα πλαίσια της ελληνοϊσραηλινής συμμαχίας και λέγεται ότι έχουν «ανακαλύψει» πώς να τους αντιμετωπίζουν.

Σχετικά άρθρα