Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία λένε ότι «Έλληνες εξτρεμιστές» κατέστρεψαν τις νέες πινακίδες

Στην Αλβανία λένε ότι «Έλληνες εξτρεμιστές» κατέστρεψαν τις νέες πινακίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια,

Στην Αλβανία, στη Βόρεια Ήπειρο, επανατοποθετήθηκαν δίγλωσσες πινακίδες, με τα αλβανικά πρώτη γλώσσα και τα ελληνικά δεύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί από τις δημοτικές Αρχές και αφαιρέθηκαν από τις αλβανικές Αρχές είχαν πρώτη την ελληνική και δεύτερη την αλβανική.

Ωστόσο και αυτές οι νέες δίγλωσσες πινακίδες βανδαλίστηκαν. Αλβανικά Μέσα μετέδωσαν ότι οι δράστες αυτή τη φορά είναι «Έλληνες εξτρεμιστές».

«Έλληνες εξτρεμιστές έριξαν πινακίδες στην αλβανική γλώσσα»

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «MAPO» σε ανάρτησή της με τον παραπάνω τίτλο, έγραψε ότι:

Επεισόδιο στο Δήμο Δερόπολης. Άτομα που χαρακτηρίζονται ως Έλληνες εξτρεμιστές έριξαν τις νέες πινακίδες που είναι γραμμένες στην αλβανική και ελληνική γλώσσα.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν από την Αρχή Οδοποιίας Αλβανίας στην είσοδο του χωριού Δρόβιανη του Δήμου Δερόπολης που κατοικείται μόνον από Έλληνες μειονοτικούς.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Το επεισόδιο έρχεται μετά την αφαίρεση των δίγλωσσων πινακίδων που τοποθέτησε ο Δήμος Φοινίκης, όπου πρώτη αναγραφόταν δεύτερη η αλβανική γλώσσα.

Εφημερίδα ιδιοκτησίας Αλβανοτσάμη

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «ΜΑΡΟ», σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική shqiptarja.com, είναι ιδιοκτησίας εθνικιστή Αλβανοτσάμη.

Όπως έγραψε η shqiptarja.com, τη «ΜΑΡΟ» αγόρασε πρόσφατα ο Δήμαρχος –και σύμφωνα με φήμες και επιχειρηματίας- της μικρής πόλης Ρογκοζίνα, στην Περιφέρεια Δυρραχίου, Μπεκίρ Νουρεντίνι (Beqir Nuredini).

Αυτός είναι Αλβανοτσάμης και εκλέχθηκε το 2015 στο πόστο αυτό, ως εκπρόσωπος του ανθελληνικού κόμματος των τσάμηδων PDIU.

Κι άλλος Αλβανοτσάμης βρήκε ευκαιρία

Τη μεγαλύτερη ανθελληνική και ελληνοφοβική προπαγάνδα στην Αλβανία κάνουν οι τσάμηδες.

Αυτοί που διέφυγαν από την Ελλάδα μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου για να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της συνεργασίας τους με τους κατακτητές.

Αφορμή για ένα νέο ανθελληνικό ξέσπασμα βρήκε ο Αλβανοτσάμης Αρμπέν Λάλλα, μετά τον βανδαλισμό των πινακίδων.

«Οι Έλληνες μειονοτικοί προκαλούν την κυβέρνηση / Ξήλωσαν τη νύχτα τις νέες δίγλωσσες πινακίδες», έγραψε στην ιστοσελίδα 27.al.

Σύμφωνα με τον «ιστορικό» Αρμπέν Λάλλα (σ.σ. Αλβανοτσάμης ψευδό-ιστορικός, γνωστός για τις ανθελληνικές απόψεις του), Έλληνες εξτρεμιστές ξήλωσαν τις νέες πινακίδες μόνο και μόνο διότι αυτές ήταν γραμμένες πρώτα στην αλβανική και μετά στην ελληνική γλώσσα.

Ωστόσο ο Λάλλα αναφέρει -σημειώνει η ιστοσελίδα- η κυβέρνηση που φυλακίζει αντιπάλους σιωπά μπροστά σε αυτούς που την προκαλούν και έχουν την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής.

Προβοκάτσια του αλβανικού παρακράτους

Το αλβανικό παρακράτος κατηγόρησε η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα himara.gr:

Σε ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:

«Μια αισχρή προβοκάτσια σε βάρος του ελληνισμού εξελίσσεται με αντικείμενο το ζήτημα των δίγλωσσων πινακίδων στον δήμο Φοινίκης.

»Όπως είναι γνωστό, η Αρχή Συντήρησης του Οδικού Δικτύου, μετά την μεσονύκτια αποξήλωση των δίγλωσσων πινακίδων, προχώρησε σε τοποθέτηση νέων, στις οποίες τα αλβανικά αποτελούν πρώτη γλώσσα και τα αλβανικά δεύτερη.

»Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν μπροστά σε νέα πρόκληση αφού άγνωστοι -προφανώς Αλβανοί εθνικιστές- βανδάλισαν κάποιες από τις δίγλωσσες πινακίδες που βρίσκονται επί του οδικού άξονα Αγ. Σαράντα- Αργυροκάστρου.

»Μετά την καταγγελία και δημοσίευση του συμβάντος από βορειοηπειρωτικά μέσα, φιλοκυβερνητικά μέσα, προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου παραχάραξη των γεγονότων με συνδρομή του γνωστού στην Αλβανία εξτρεμιστή ψευδο-ιστορικού, Αρμπέν Λάλα.

»Στο δημοσίευμά – το οποίο αποτελεί αντιγραφή ανάρτησης του Llalla στο Facebook, με φωτογραφίες αλιευμένες από το himara.gr – που αναπαράγεται από όλα τα προσκείμενα στην κυβέρνηση Ράμα μέσα γράφεται πως άτομα που έχουν αναγνωριστεί ως “Έλληνες Εξτρεμιστές”, προχώρησαν σε ξήλωμα αλβανικών πινακίδων στον δήμο Δρόπολης.

»Το δημοσίευμα όπως και η ανάρτηση την οποία αναπαράγει, είναι γεμάτο ψεύδη και ανακρίβειες.

»Αναφέρεται στον δήμο Δρόπολης – άλλος μειονοτικός δήμος της Αλβανίας όπου οι δίγλωσσες πινακίδες είναι μονίμως βανδαλισμένες από Αλβανούς εθνικιστές, ενώ το περιστατικό αφορά τον δήμο Φοινίκης.

»Σκοπίμως παρουσιάζεται η ανάρτηση του Llalla, ως είδηση, αντιστρέφοντας το γεγονός, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες, Αλβανοί εθνικιστές προχωρούν καθημερινά σε βανδαλισμούς δίγλωσσων πινακίδων όπου αυτές υπάρχουν χωρίς ποτέ να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο φαινόμενο από Έλληνες.

»Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, τίθεται για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο του αλβανικού εθνικισμού μετά από μια προκλητική ενέργεια των εκπροσώπων του.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Το νέο βανδαλισμό δίγλωσσων πινακίδων στην Αλβανία κατήγγειλε με ανάρτησή της και η Νεολαία Βορειοηπειρωτών.

«Και αφού επανατοποθέτησαν κάποιες πινακίδες στο Δήμο Φοινικαίων με την Αλβανική ως πρώτη γλώσσα (διότι αυτό ήταν το πρόβλημα)… ορίστε το σημερινό αποτέλεσμα.

»Ο απόλυτος “σεβασμός”!!! Οι “καλοθελητές” έπιασαν ξανά δουλειά!», αναφέρει η λεζάντα.

Σχετικά άρθρα