Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πόμπεο πάει Ρωσία – Θα δει Πούτιν και Λαβρόφ

Ο Πόμπεο πάει Ρωσία – Θα δει Πούτιν και Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναμένεται να έχει την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πόμπεο .

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρόεδρο Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι της Ρωσίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε μεγάλο εύρος «διμερών και πολυμερών προκλήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να φθάσει τη Δευτέρα στη Μόσχα, ενώ θα συνοδεύεται από ομάδα διπλωματών.

Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας κλιμακώνεται εξαιτίας της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας σε διάφορα μέτωπα, όπως η Βενεζουέλα, Ιράν και Βόρειος Κορέα.

Η είδηση για το ταξίδι του κ. Πομπέο στη Ρωσία ανακοινώνεται μία εβδομάδα έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του προέδρου Πούτιν, στη πρώτη υψηλού επιπέδου συζήτηση μετά την έκθεση Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η συνάντηση αποφασίζεται μετά την αιφνίδια ματαίωση της συνάντησης μεταξύ του Πομπέο και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, την Τρίτη, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επικαλείται «πιεστικά ζητήματα».

Σχετικά άρθρα