Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπολσονάρου με διάταγμα δίνει όπλα σε εκατομμύρια Βραζιλιάνους

Ο Μπολσονάρου με διάταγμα δίνει όπλα σε εκατομμύρια Βραζιλιάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Οπλοκατοχή,

Αιρετοί, αξιωματούχοι της δικαιοσύνης, οδηγοί φορτηγών, κυνηγοί, δικηγόροι ακόμη και ορισμένοι δημοσιογράφοι περιλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που θα μπορούν στο εξής να φέρουν όπλο, έπειτα από την άρση των περιορισμών για την οπλοκατοχή που επικυρώθηκε από ένα διάταγμα του Μπολσονάρου.

Ο ακροδεξιός Πρόεδρος, υπέρμαχος της οπλοκατοχής, ο οποίος εξελέγη στα τέλη του 2018, κυρίως έπειτα από υποσχέσεις να πατάξει την εγκληματικότητα στη Βραζιλία, υπέγραψε το διάταγμα.

Μετά την υπογραφή, στη διάρκεια μιας τελετής στην Μπραζίλια, ο αρχηγός του κράτους, πολλοί υπουργοί και εκπρόσωποι του ισχυρού λόμπι των όπλων στο Κογκρέσο αναπαρήγαγαν την εμβληματική χειρονομία του Ζαΐχ Μπολσονάρο που κάνει σαν να κρατά ένα πιστόλι.

Τον Ιανουάριο, λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος είχε υπογράψει ήδη ένα διάταγμα που χαλάρωνε τις προϋποθέσεις που διέπουν την οπλοκατοχή, όπως ήταν μια από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις του.

Η οπλοκατοχή θα επιτρέπεται στο εξής σε μια εικοσαριά κατηγορίες επαγγελμάτων ή σε άτομα, που δεν θα χρειάζεται πλέον να αποδείξουν ότι χρειάζεται να έχουν όπλο.

Ο αριθμός των πυρομαχικών που θα μπορούν τα άτομα αυτά να αγοράζουν αυξάνεται από 50 σε 1.000 ανά πυροβόλο όπλο.

Στο τέλος του περασμένου έτους, μόνο 36.700 άνθρωποι κατείχαν νόμιμη άδεια οπλοφορίας, η απόκτηση της οποίας απαιτούσε μια μακρά διαδικασία σε αυτή τη χώρα των 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν στο εξής άδεια να κυκλοφορούν και να φέρουν όπλα.

Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στη Βραζιλία, δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ιβάν Μάρκες, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Σου ντε Παζ, που μάχεται κατά της βίας.

Σχετικά άρθρα