Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομπέο: Η Κίνα «αυταρχικό καθεστώς που ενσωματώνεται οικονομικά στη Δύση»

Πομπέο: Η Κίνα «αυταρχικό καθεστώς που ενσωματώνεται οικονομικά στη Δύση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Huawei, Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Μάικ Πόμπεο, Τεχνητή Νοημοσύνη,

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Κίνας, πραγματοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, χαρακτηρίζοντας την ηγεσία της ασιατικής υπερδύναμης ως ένα «αυταρχικό καθεστώς που ενσωματώνεται οικονομικά στη Δύση».

Τόνισε δε, πως το Πεκίνο «κλέβει πνευματική ιδιοκτησία για στρατιωτικούς σκοπούς», επιβεβαιώνοντας το νέο αμερικανικό δόγμα, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα και η Ρωσία συνιστούν τις μεγαλύτερες απειλές για τις ΗΠΑ, ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε τη Βρετανία με αφορμή την 40η επέτειο από την πρώτη εκλογική νίκη της «Σιδηράς Κυρίας» Μάργκαρετ Θάτσερ.

Προειδοποίησε τους Βρετανούς, ότι δεν θα επιθυμούσαν στο μέλλον η Κίνα να ελέγχει το βρετανικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και ισχυρίστηκε ότι η Κίνα θέτει δημιουργεί ένα φάσμα απειλών για την ασφάλεια.

«Η Κίνα κλέβει πνευματική ιδιοκτησία για στρατιωτικούς σκοπούς.

»Θέλει να κυριαρχήσει στην Α.Ι., διαστημική τεχνολογία, βαλλιστικούς πυραύλους και πολλούς άλλους τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση, είναι το αν η Βρετανία θα επιτρέψει στην κινεζική Huawei, να εμπλακεί στην κατασκευή ενός από τα κυψελωτού δικτύου 5G της επόμενης γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λόγω διαρροών για το συγκεκριμένο ζήτημα, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απομάκρυνε από τη θέση του τον υπουργό Άμυνας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον κινεζικό κολοσσό της τεχνολογίας.

Ο Πομπέο ισχυρίστηκε ότι η κινεζική νομοθεσία επέτρεψε στην κυβέρνηση να απαιτήσει πρόσβαση σε δεδομένα που ρέουν μέσω των συστημάτων Huawei.

«Γιατί θα παραχωρούσε κάποιος τέτοια εξουσία σε ένα καθεστώς που έχει ήδη παραβιάσει σοβαρά τον κυβερνοχώρο;» ρώτησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση της Βρετανίας για να σιγουρευτεί ότι οι ευαίσθητες τεχνολογίες δεν θα γίνουν ανοιχτές πόρτες για την κυβέρνηση του Πεκίνου;».

Προειδοποίησε, μάλιστα, τη Βρετανία, ότι αν επιτραπεί η εμπλοκή της Huawei στο νέο δίκτυο, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να περιορίσουν τη συνεργασία τους με το Λονδίνο, κρατώντας μυστικές ευαίσθητες πληροφορίες.

«Η ανεπαρκής ασφάλεια θα εμποδίσει την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να μοιράζονται ορισμένες πληροφορίες σε αξιόπιστα δίκτυα.

»Αυτό ακριβώς θέλει η Κίνα. Να διαιρέσει τις δυτικές συμμαχίες », δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και πρώην διευθυντής της CIA.

Σχετικά άρθρα