Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από τους μισούς Σέρβους θέλουν ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Πάνω από τους μισούς Σέρβους θέλουν ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Δημοσκοπήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σερβία,

Το 53% των πολιτών της Σερβίας υποστηρίζει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας NinaMedia, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου ευρωπαϊκών υποθέσεων. Το 40% των ερωτηθέντων τάσσεται κατηγορηματικά κατά της ένταξης στην Ε.Ε. ενώ το 7% απάντησε ότι δεν έχει άποψη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αποτέλεσμα για την αμεσότητα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας όπου μόνο το 48% του δείγματος δήλωσε πρόθυμο να ψηφίσει υπέρ της ένταξης, εάν αύριο διεξάγονταν δημοψήφισμα.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται από τους αναλυτές και η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού που υποστηρίζει την ένταξη στην Ε.Ε. με δεδομένο ότι η πλειοψηφία αυτών είναι άνω των 60 ετών.

Με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια μεγαλύτερη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας εκδηλώνεται στην κεντρική και δυτική Σερβία και η μικρότερη στην επαρχία της Βοϊβοντίνας.

Από τις χώρες μέλη της ΕΕ η Ελλάδα θεωρείται η καλύτερη φίλη της Σερβίας σε ποσοστό 27,1% και δεύτερη καλύτερη φίλη θεωρείται η Γερμανία με ποσοστό 25,7%. Η Κροατία κατατάσσεται στις εχθρικές χώρες από το 31% των ερωτηθέντων και ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με 28,7%.

Σχετικά άρθρα