Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για πραξικόπημα Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο οι κεμαλικοί

Για πραξικόπημα Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο οι κεμαλικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εκρέμ Ιμάμογλου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

«Μαύρο λεκέ» στην ιστορία της Τουρκίας χαρακτήρισε το κεμαλικό κεντροαριστερό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) την 6η Μαΐου, κατά την οποία το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) προέβη στην ακύρωση των εκλογών της 31ης Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης.

Ωστόσο το CHP μετά την έκτακτη σύνοδό του στην Άγκυρα αποφάσισε να μην μποϊκοτάρει τις επαναληπτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου να συμμετάσχει ξανά.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι έγινε πραξικόπημα στις εκλογές και δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημερομηνία.

Αργότερα μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου από δω και τώρα δεν είναι υποψήφιος του CHP αλλά υποψήφιος των 16 εκατομμυρίων Κωνσταντινουπολιτών.

Χαρακτήρισε τους επτά δικαστές μέλη του YSK που ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης των εκλογών ως «σπείρα εντός του YSK», ενώ διερωτήθηκε γιατί να επαναληφθούν οι εκλογές μόνο για τον Μητροπολιτικό Δήμο και όχι και για τις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.

«Στις 23 Ιουνίου αυτός ο λαός, όλοι οι Κωνσταντινουπολίτες θα ξαναγράψουν ιστορία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Ιμάμογλου δεν θα παίρνει διαταγές από το προεδρικό αλλά από τον λαό.

Σχετικά άρθρα