Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Καναδά βρήκε άσυλο η Άσια Μπίμπι που ήθελαν να την κρεμάσουν στο Πακιστάν για «βλασφημία»

Στον Καναδά βρήκε άσυλο η Άσια Μπίμπι που ήθελαν να την κρεμάσουν στο Πακιστάν για «βλασφημία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άσια Μπίμπι, Θανατική Ποινή, Καναδάς, Πακιστάν, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στον Καναδά, περί τους έξι μήνες μετά την αθώωσή της από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, βρίσκεται ήδη η Άσια Μπίμπι, η χριστιανή που πέρασε οκτώ χρόνια στην πτέρυγα των μελλοθανάτων μετά την καταδίκη της για βλασφημία.

«Έχω υποβάλει ερωτήσεις στους αρμόδιους φορείς και σύμφωνα με αυτούς έχει φύγει από τη χώρα για τον Καναδά», δήλωσε ο Σάιφ Ουλ Μάλουκ, δικηγόρος της Μπίμπι.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση ωστόσο δεν επιβεβαιώνει ούτε τον προορισμό ούτε το πότε ακριβώς αναχώρησε η Μπίμπι από τη χώρα.

Η Άσια Μπίμπι καταδικάστηκε το 2010 σε θάνατο επειδή φέρεται να έκανε υποτιμητικά σχόλια για το ισλάμ, αφού γείτονές της που εργάζονταν μαζί της στα χωράφια αρνήθηκαν να της επιτρέψουν να πιει νερό από το ποτήρι τους επειδή δεν είναι μουσουλμάνα.

Η καταδίκη της ανατράπηκε τον Οκτώβριο του 2018 από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από σκληροπυρηνικούς θρησκευόμενους οι οποίοι ζητούσαν να θανατωθεί και απαιτούσαν από την κυβέρνηση να εμποδίσει ενδεχόμενη αναχώρησή της από τη χώρα. Έκτοτε διέμενε σε άγνωστο μέρος.

Τον Νοέμβριο ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του διεξάγει συζητήσεις με τις Αρχές του Πακιστάν, προκειμένου να βοηθήσουν την Μπίμπι.

Ο Καναδάς φέρεται να έχει επίσης εξασφαλίσει άσυλο και σε δύο από τις κόρες της.

Σχετικά άρθρα