Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν με 33 ρουκέτες στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν με 33 ρουκέτες στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ρωσία, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές από τη βορειοδυτική Συρία, από την επαρχία της Ιντλίμπ, εκτόξευσαν 36 ρουκέτες τη Δευτέρα ενάντια στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Χμεϊμίμ στη Λαοδίκεια της Συρίας.

Ο ρωσικός στρατός με ανακοίνωσή του τόνισε ότι όλες καταρρίφθηκαν εγκαίρως από τα αντιαεροπορικά συστήματα της ρωσικής βάσης.

Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη «ζώνη αποκλιμάκωσης» της Ιντλίμπ, μια υποτίθεται αποστρατικοποιημένη ζώνη που περιβάλλει την επικράτεια των τρομοκρατών.

Την ευθύνη για την επιβολή αυτής της «ζώνης αποκλιμάκωσης» την έχει αναλάβει η Τουρκία ως «εγγυήτρια δύναμη», η οποία έχει αναπτύξει και στρατεύματά της περιμετρικά της περιοχής της Ιντλίμπ σε ρόλο «ειρηνευτικών» δυνάμεων μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν.

Η Τουρκία δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να περιορίσει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ, τους οποίους χρησιμοποιεί και ως δεξαμενή στρατολόγησης για τη στελέχωση των παραστρατιωτικών τουρκόφιλων μονάδων (τάγματα ασφαλείας) που έχει συγκροτήσει στην κατεχόμενη βορειοδυτική Συρία.

Σε πράσινες αποχρώσεις τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη στη βορειοδυτική Συρία και τα υπό τουρκική «προστασία» τζιχαντοκρατούμενα εδάφη της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, την επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσε η Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα) ο συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα.

Οι τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα χρησιμοποίησαν και τηλεκατευθυνόμενο ντρον για να «κατευθύνουν» την επίθεση.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία αντεπιτέθηκε στην περιοχή από όπου εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες και τη βομβάρδισαν.

Η ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ έχει δεχθεί αρκετές φορές «αεροπορικές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές.

Οι τρομοκράτες έχουν εξαπολύσει κατά καιρούς «σμήνη» από κατευθυνόμενα ντρον φορτωμένα με εκρηκτικά.

Σε κάποιες εξαιρέσεις τα ντρον κατάφεραν να περάσουν τα ρωσικά αντιαεροπορικά και να προκαλέσουν ζημιές στα σταθμευμένα ρωσικά αεροπλάνα.

Σχετικά άρθρα