Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στέλνει και το δεύτερο γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο – Κλιμακώνουν και περιφρονούν

Η Τουρκία στέλνει και το δεύτερο γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο – Κλιμακώνουν και περιφρονούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η Τουρκία στέλνει και το δεύτερο γεωτρύπανό της στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις την επόμενη περίοδο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Είπε, επίσης, ότι έχει τελειώσει η περίοδος των σεισμικών ερευνών και χαρακτήρισε μπλόφα ή ρητορική τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του «Πορθητή», λέγοντας ότι δεν τα λαμβάνουν σοβαρά.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κληθείς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Τσινγκίζ Αϊνταρμέικοβ, να σχολιάσει τα διαβήματα της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας για τις δραστηριότητες της στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε για «διαμοιρασμό των αποθεμάτων της Κύπρου μεταξύ των “δύο λαών”».

Πρόσθεσε ότι «για την Τουρκία και τον “τουρκοκυπριακό λαό” δεν έχει ισχύ η ΑΟΖ που κήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατία ή που υπέγραψε με άλλες χώρες».

«Εμείς κινούμαστε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και μέχρι σήμερα παρακαλέσαμε τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

»Επειδή παρόλο που η ελληνοκυπριακή πλευρά το αποδέχεται στα λόγια, δεν επέδειξε μια προσέγγιση η οποία θα θέσει υπό εγγύηση τα δικαιώματα του “τουρκοκυπριακού λαού”.

»Απέρριψε όλες τις προτάσεις», ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «παρά τις εποικοδομητικές προσεγγίσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί με τον “τουρκοκυπριακό λαό” τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή».

Δήλωσε, επίσης, ότι «καθήκον μας ως εγγυήτρια δύναμη Τουρκία είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ψευδοκράτους και του “τουρκοκυπριακού λαού”».

«Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και χωρίς κανένα δισταγμό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε βήμα σε αυτό το θέμα.

»Και όπου θέλουμε εντός της υφαλοκρηπίδας μας εμείς και σεισμικές έρευνες θα κάνουμε, και εργασίες γεώτρησης θα κάνουμε.

»Επομένως και σε αυτό το θέμα με τον ίδιο τρόπο θα είμαστε αποφασιστικοί.

»Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα το επόμενο διάστημα».

Για τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «εμείς αυτού τους είδους τις απειλές δεν τις λαμβάνουμε σοβαρά.

»Ας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους.

»Εμείς ποτέ δεν αποδώσαμε αξία σε τέτοιου είδους μπλόφες ή και ρητορικές.

»Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει.

»Το επόμενο διάστημα θα στείλουμε και το άλλο μας γεωτρύπανο στην περιοχή και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις.

»Πλέον η περίοδος των σεισμικών ερευνών τελείωσε.

»Στέλνουμε και το δεύτερο μας γεωτρύπανο στην περιοχή», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα