Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πόμπεο ακύρωσε ξαφνικά το ταξίδι του στο Βερολίνο

Ο Πόμπεο ακύρωσε ξαφνικά το ταξίδι του στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Γερμανία ματαίωσε αιφνιδίως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πόμπεο, επικαλούμενος «επείγοντα ζητήματα», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επρόκειτο να συναντηθεί την Τρίτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

«Δυστυχώς, θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουμε τις συναντήσεις στο Βερολίνο λόγω πιεστικών ζητημάτων.

»Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένει ότι σύντομα θα βρεθεί στο Βερολίνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορταγκους, σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο γερμανική κυβερνητική πηγή, η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι η επίσκεψη του Πομπέο ακυρώνεται για λόγους «διεθνών ζητημάτων ασφαλείας».

Η ξαφνική απόφαση για ματαίωση του ταξιδιού ανακοινώνεται λίγες ημέρες μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να μην ανανεώσει τις εξαιρέσεις στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου και το Ιράν να απειλεί με το κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ.

Ο κ. Πομπέο επρόκειτο να συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γερμανό ομόλογό του, Χέικο Μάας, όπου θα συζητούσαν «ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως η Ρωσία, Συρία και Κίνα. Από το γραφείο του κ. Μάας εκδόθηκε ανακοίνωση ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, όπου οι δύο συμφώνησαν «να ορίσουν σύντομα νέα ημερομηνία συνάντησης».

Σχετικά άρθρα