Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφίγγει ο κλοιός για τη Μέι – Οι Συντηρητικοί ετοιμάζονται να την καθαιρέσουν

Σφίγγει ο κλοιός για τη Μέι – Οι Συντηρητικοί ετοιμάζονται να την καθαιρέσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Σε έκτακτη συνάντηση στις 15 Ιουνίου προκειμένου να συζητήσουν την αντικατάσταση της Τερέζα Μέι έχουν κληθεί στελέχη των Συντηρητικών, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στη Βρετανίδα πρωθυπουργό μετά και τα άκρως απογοητευτικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών.

Ο Άντριου Σαρπ, πρόεδρος του Εθνικής Συνέλευσης Συντηρητικών, όρισε τη συγκεκριμένη ημερομηνία με επιστολή του στα μέλη, η οποία περιλαμβάνει προωτοβουλία 65 επικεφαλής τοπικών οργανώσεων των Τόρις, που ζητεί την παραίτηση Μέι.

Η συζήτηση και η ψηφοφορία για την ηγεσία της Μέι θα είναι το μόνο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης, όπως διευκρινίζεται στην επιστολή, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο ConservativeHome.

Αν και δεν είναι νομικά δεσμευτική, εφόσον μία αρνητική ψήφος για την πρωθυπουργό περάσει, θα κλιμακώσει την πίεση για να ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία παραίτησης.

Προς το παρόν η ίδια εστιάζει στην προσπάθεια για έναν συμβιβασμό με τους Εργατικούς.

Σήμερα Τρίτη στις 18.00 το απόγευμα θα αρχίσουν νέες συνομιλίες, με τους πολιτικούς αναλυτές να σχολιάζουν πως είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του Brexit.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας άφησε να εννοηθεί ότι το κυβερνών κόμμα είναι πια ανοιχτό σε έναν συμβιβασμό για την τελωνειακή ένωση.

Οι Τόρις γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν και αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, ανοίγει ο δρόμος για γενικές εκλογές ή δεύτερο δημοψήφισμα.

Σχετικά άρθρα